1. "A" jelentse azt az eseményt, hogy egy 32 lapos magyar kártyából kihúzott lap ász, "B" azt, hogy király, "C" azt, hogy piros. Mit jelent az (A-C), (B-A) C esemény?
Figyelt kérdés
1. A könyv szerint A-C: a kihúzott lap a zöld, makk vagy tök ász valamelyike.
Szerintem viszont a zöld, makk vagy piros ász valamelyike.
(B-A)C= a piros király kihúzását jelenti.
Szerintem viszont a makk király a megoldás.
Kinek van igaza és miért?
Köszi előre is!
2013. máj. 25. 12:37
1/2 anonim válasza:
A-C azt jelenti, hogy A teljesül, de C nem. Tehát ászt húztunk (A), de nem pirosat (nem C). Azaz valóban a zöld, makk vagy tök ászt húztunk.
(B-A) azt jelenti, hogy B teljesül, de A nem. Tehát királyt húztunk (B), és nem ászt (nem A). Szóval: királyt húztunk.
(B-A)C azt jelenti, hogy (B-A) és C egyszerre teljesül. Tehát királyt húztunk (B-A) és pirosat (C). Vagyis: piros királyt.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, átgondolom újra, logikus, ahogy írod. Nagyon kell figyelni, én meg csak gyors szerettem volna lenni...
2013. máj. 26. 08:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!