Hogy van ez a mondat angolul?
Azt valaki le tudná nekem fordítani hogy hogyan kell írni hogy "Az 1900-as évektől napjainkig"? Valamint az időutazás szó is kéne, de arra sehol nem találtam normális kifejezést.. :/
Előre is köszönöm! :)
From 1900's up to now/present time/present days
time travelling
bocs
From 1900's up to now/present time/present days
time traveling
From 1900's up to the present days
time traveling
From the 1900s to (VAGY until) the present (VAGY the present day)
+
time travel
"time travel" és "the present day":
Nem kell se -ing, se -s.
Az első esetnél: az angol nem feltétlenül használ képzőt, hanem gyakran uganaz a szó az ige és főnév esetében is, mint itt is.
A másodiknál: ez egy kifejezés. A "present days" értelmetlen. "the present day" = a jelen, ami helyes. Mondom, kifejezés, ne keress benne logikát.
Egyébként azt is gyugodtan mondhatod hogy csak "to the present". "The present" ugyanúgy "a jelen"-t jelenti, ez meg a "the present day" szinonimák.
és a "the 1990s": itt KELL a "the", és NEM kerül aposztróf utána, ez ugyanis akárcsak a magyarban a "kilencvenes évEK <- ", egy többesszám.
^
"up to the present day"-re meg 137 millió.
(Nem mintha amúgy számítana, nem Google-ből kell nyelvet tanulni. Magyar rossz nyelvtanra is találsz millió találatot.)
A "time travel" - "time travelling" különbség igenis számít. A "time travel" az időutazás mint fogalom vagy téma, a "time travelling" időutazó (valaki [ember, személy]) vagy időutazásos (valami [film, könyv]), de ha már főneves változat, akkor "időben való utazás", mint egy tevékenység, pl.
"All this time travelling I've been doing left me very tired."
"Ez a sok időutaz(gat)ás amit csináltam, teljesen kifárasztott."
DE
"Time travel is scientifically impossible."
"AZ időutazás [fogalom] tudományosan lehetetlen."
Persze hogy megértik, a teljesen hibásat is megértik, de akkor sem mentség hogy ne a legpontosabb szóra törekedjünk.
De még ha ezt jóindulattal elfogadjuk jónak, a többi hibádat (az aposztróf, a hiányzó "the") nem menti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!