Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Vers összehasonlítás BEVEZETÉS...

Vers összehasonlítás BEVEZETÉS ADY-Petőfi?

Figyelt kérdés
hali. bevezetést hogyan írjam és mit írjak bele? 2 lehetőség van vagy 1 szerelmes vagy 1 táj verset kapunk ady-petőfi versei közül. ilyesmire gondoltam pl hogy mind a ketten 19. század költő vagy nemtudom.. mit kéne írni? köszi
2013. okt. 1. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát pont nem sikerült eltalálni, nem egy században alkottak. Ha nem tudsz magadtól hirtelen a két költő közös dolgairól írni, akkor az a legtisztább, ha az adott témáról írsz. Pl. ha a szerelmes verseket választod, akkor általánosan írsz azokról. Hogy mióta léteznek, kik a legnagyobb alakjai világirodalmi illetve magyar vonatkozásban, esetleg azon belül általában mivel foglalkoznak a versek (szomorúság, reménytelenség, vagy pont hogy öröm és beteljesülés stb.), és aztán rátérsz arra, hogy jelen esetben ennél a két költőnél mi fogalmazódik meg.
2013. okt. 1. 20:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Semmi életrajzi dolgot ne írj bele.

Mondjuk Petőfi a romantika korában élt, Ady pedig elsősorban szimbolista volt. Inkább a versek formáját próbáld összehasonlítani. Petőfi egyébként a tájverseiben nagyon dícsérte a szép tájakat, míg Ady inkább csúnyának írta le (negatívan nyilatkozott) a magyar tájról.

2013. okt. 1. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Meg Ady sokkal "absztraktabb" volt aköltészetében. Petőfi majdhogynem realista volt, olyan élethűen

szemléltette a tájait. Mondjuk a versek megtekintése nélkül elég nehéz nyilatkozni

2013. okt. 1. 22:26
 4/4 A kérdező kommentje:
értem köszönöm. végül is csak elkezdeni nem tudom :d ezért is írtam hogy bevezetés :D igen ilyesmi lapot a tanár is adott hogy a két költő hogyan írja a verseket..:d
2013. okt. 1. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!