Hogy osszam be az időmet?
Tizedikes vagyok egy erõs gimnáziumban. Tavaly tudtam tanulni mindenre, bár szabadidõm akkor se nagyon volt. Most viszont mindennap háromra érek haza. Jó esetben is négy óra körül tudok elkezdeni tanulni, így nincs is rá sok idõm, mondjuk nagyon maximum 3 óra.
És tudom, hogy ez így nagyon nem helyes. Mármint tisztában vagyok vele, hogy az egyetemistáknak sokszor 50 oldalt (vagy többet?) kell elolvasni 40 perc alatt, én meg ennyi idõ alatt 2 oldal töri megtanulására vagyok képes.
Hogy lehetne fejleszteni ezt a "képességemet"?
Ti hogy tanultok?
1. Olvass sokat, gyorsabban megy majd.
2. Ha 4-kor kezdesz el tanulni, miért csak 3 órád van? Én nem is egyszer 10-11 körül fejeztem be, pedig 3-kor nekiálltam.
3. Próbálj saját magadnak valamilyen jutalomrendszer bevezetni. Ezt már magadnak kell kitalálnod.
Köszi a tanácsot, próbálom megfogadni. :)
Nem, hogy reggel, de délután se szoktam gépezni. A kérdés telóról ment. Nem vágyok az a net függõ fajta. Napi max. egy óra és ennyi. De azt se egy huzamba. Reggel 10 perc délután 20 és így tovább. Nem gondolom, hogy ennyi szabadidõt sajnálnnom kellene magamtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!