Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szerkesszünk háromszöget, ha...

Szerkesszünk háromszöget, ha adott az egyik oldala, az ahhoz tartozó magassága és még egy magassága? Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
tehát pl. adott a, m(a) és m(b)

2013. szept. 7. 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:

1. felveszem az adott oldalt,

2. a hozzátartozó magassággal párhuzamost szerkesztek,

3. az adott oldal fölé szerkesztek egy Thalész-kört,

4. a szakasz egyik végpontjából elmetszem a másik magassággal,

ez a magasság talppontja,

5. a szakasz másik végpontjából ezen át egyenest húzok,

6. ez metszi ki a párhuzamosból a harmadik csúcsot.

Ez a megoldás menete. A megoldáshoz egy dinamikus ábra is készül, ha érdekel majd elküldöm a linkjét.

2013. szept. 7. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Mivel másokat érdekel, ezért itt a link:

[link] oldalon vannak a szerkesztési feladatok.

Ennek az elérése:

[link]

2013. szept. 7. 21:21
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget!
2013. szept. 8. 12:56
 4/6 anonim válasza:
De ne már... A házi az arra van, hogy megcsináld. Nem pedig, hogy kiírd GyK-ra. a, ma, mb ... hallod... gimiben, felsőbb iskolákban vért fogsz izzadni. Na meg persze felvételinél... Úgyis bent kell lény 4-is a suliban, miért nem kérded meg az ügyeletes tanárt, vagy valamelyik Mr. Észbombát? De úgyis hiába írom... Most meg majd jön a levél, hogy te 13-14 évesen a te lelkedet ne sértse meg senki, meg az a fene nagy önérzeted is mindjárt előjön. Csak figyeld meg.
2013. szept. 12. 18:28
 5/6 A kérdező kommentje:

nyugalom, nincsen semmi baj

egyébként inkább megkérdezem itt és megértem, minthogy lemásolom valakiröl (tudom, hogy hosszú ö, mielött belekötnél) a szünetben, és a dogában majd nem fogom érteni

2013. szept. 13. 15:53
 6/6 anonim válasza:
Jól van, én nem azt akartam mondani, hogy másold le másról, hanem hogy kérdezd meg a másikat. Csak érted, mi a különbség? Vagy, ha a tanár nem paraszt, és megérti, hogy nem sikerült megértened, megkérhetted volna, magyarázza el mégegyszer. De mostmár mindegy.
2013. szept. 13. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!