Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jókai M. : Arany ember egy...

Jókai M. : Arany ember egy két kérdés . Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

1. Mik a Brazovics-ház titkai?

2. Krimielemek a regényben:

a)

B)

elolvastam, és a többi kérdést tudom, de ezekre nem tudok rájönni

2013. aug. 26. 17:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia !

Egy titok jut eszembe, ha olvastad, Te is emlékezni fogsz rá.

1./

Amikor még a ház ura, Brazovics Athanáz él, a tanácsteremmel szomszédos kis szobát egy titkos fülkének alakíttatja át.

Egy nagy kép látszik a teremből, amelynek a szeme mögül figyelni lehet, mi történik a szomszédos szobában, és természetesen hallani is lehet, amit az ott lévők beszélnek.

Azért csináltatta a titkos fülkét a ház ura, hogy üzletfelei tanácskozását, beszélgetését titkon a fülkéből kihallgathassa.

Mikor a házat Tímár Mihály vásárolja meg, Brazovics halála után, átalakítások történnek.

Tímea szobájával lesz szomszédos a titkos fülke, ahonnan Athalie figyeli az asszonyt, aki ekkor már Tímár felesége.

Ebből a fülkéből, a titkos ajtó elmozdításával támadja

meg Tímeát, a Kacsuka Imrével kötendő házasság éjszakáján, hogy megölje őt.

Terve nem sikerül, lelepleződik, elfogják, elítélik.

2013. aug. 26. 18:25
 2/3 anonim ***** válasza:

2./

Krimielemek a regényben:

a./

Az 1./ pontban az előbb leírt események szerintem megfelelnek a krimielemek meghatározásnak.

b./

A balatoni házban történtek is krimielemnek számítanak szerintem.

Tímár Mihály télen a balatoni házában tartózkodik, amikor megjelenik Krisztyán Tódor, fején sebbel, /Kacsukával történt párbaj során szerezte/ és pénzt követel Tímártól. Ez "zsarolás", ami kimeríti a krimi fogalmát.

Azért zsarolja meg az aranyembert, mert ő tud a Senki szigetén történtekről, Tímár titkos életéről, amelyet, ha nem kap pénzt, elárul Tímár feleségének, Tímeának.

Krisztyán Tódor meg is fenyegeti Tímárt, aki odaadja tárcáját, és ruháit is a zsarolónak.

Majd elkergeti.

Krisztyán a menekülés során a jeges tóba egy rianásba fullad.

Amikor a már felismerhetetlen holttestet megtalálják,a ruhák, a tárca alapján Tímár Mihálynak vélik.

Az aranyember így tűnik el a "világból", hogy további életét a Senki szigetén élje, Noémi és kisfia társaságában.

Az egész történet krimielemeket tartalmaz.

2013. aug. 26. 18:40
 3/3 A kérdező kommentje:
oo nagyon köszii
2013. aug. 27. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!