Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi az ellenünkre, és a kinyitu...

Mi az ellenünkre, és a kinyitunk szó szófaja?

Figyelt kérdés
2009. okt. 29. 11:21
 1/8 anonim válasza:
0%
Pénisz
2009. okt. 29. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

A "kinyitunk" mindenesetre ige, és engedtessék meg nekem, hogy furcsálljam ezt a kérdést.

Az "ellenünkre" határozószószó.

2009. okt. 29. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

az ellenünk = névmás

a kinyitunk = igei névszó vagy igei névmás talán.

2009. okt. 30. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Te 58%-os, minek válaszolsz, ha f...god nincs a nyelvtanról? A névmás névszót helyettesít, pl ők, ez, olyan, az ellenünkre milyen névszót helyettesítene? Az "igei névszó meg igei névmás" pedig olyan kapitális baromság, hogy leszakad a ház! Ha olyan hülye vagy, hogy még egy igét sem ismersz fel, amit egy tízévesnek is fel kell, akkor minek szólsz bele olyanba, amihez nem értesz?
2009. okt. 30. 17:46
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm... de az utolsó kommentelő az el mehet, tudja hova ;)
2009. nov. 3. 14:22
 6/8 A kérdező kommentje:
vagyis, az első...szóval "pénisz" -.-"
2009. nov. 3. 14:22
 7/8 A kérdező kommentje:
amúgy meg elírtam. kinyitnunk. ×DD
2009. nov. 3. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit lassú a reakcióidőd, egyébként sejtettem, hogy erre gondoltál. A kinyitnunk főnévi igenév, ugyanis a magyarban, egészen különleges módon, a főnévi igenevet is lehet személyragozni. (kinyitnom, kinyitnod stb)

a rendes válaszoló

2009. nov. 4. 07:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!