Yesterday vagy yestoday?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kaptam angolnál egy olyan házit, hogy egy esszét kell írnom angolul a yesterday és a yestoday közötti kapcsolatról. Azonban sejtelmem sincs, hogy mi az a yestoday (a google sem ad ki semmit). Ha valaki tudna segíteni annak örülnék. :) Köszi előre is!
2013. aug. 8. 06:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

A Yestoday-t ugyan senki nem használja, de egy paraszt angol tanár, aki esszét irat belőle, simán lehet, hogy ő használja.

Te meg kérd meg a tanárt, hogy cibálja ki a a kapát a szájából.

2013. aug. 8. 07:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Még várom a válaszokat, köszönöm... :)
2013. aug. 8. 07:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Yesterday az a tegnap, nem hallottam yestoday soha.
2013. aug. 8. 07:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Jó kreatív lehet a tanárod, jól kialakítgatja a saját angolját, azt azt tanítja XD
2013. aug. 8. 07:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy yestoday... Max. kiejtésben, kb. Ausztráliában tudok ilyet elképzelni...
2013. aug. 8. 07:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, a tanárom elég kreatív, de nem hiszem, hogy saját angolt tanítana. :) Az utolsó hozzászóló hozzászólását köszönöm, mert valami támpontot adott. Lehet, hogy tényleg valami más országban ejtik/írják így, de nekem személyes tapasztalatom, hogy amit nem dob ki a Google az nincs. De köszi...utánanézek hátha valamelyik országban van ilyen. Köszönöm a többiek segítségét is. :)
2013. aug. 8. 08:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja és hátfőn ide kiírom valószínűleg a megoldást...mert akkor találkozok a tanárral. Ha addig rájövök, akkor hamarabb is. Aztán hátha mondok valami újat... :)
2013. aug. 8. 08:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Ok, írd ide, mert már komolyan kíváncsi vagyok. :D Azt hittem, jól tudok angolul, de ilyet még sosem láttam. Tényleg talán kiejtésre tudom elképzelni...
2013. aug. 8. 09:08
 9/11 bongolo ***** válasza:

Nekem a google kiadott sok mindent.

[link]

Az érdekesebbek:

- Az urban dictionary-ben van hozzá egy szócikk:

[link]

- A Yes együttesnek (nagyon híres progressziv rock zenekar volt a 70/80-as években, de ma is játszanak még) a dalaiból valami kiadó csinált 2002-ben yestoday néven egy válogatás albumot. A Yesterday meg a Beatles slágere volt. Illetve van egy mai kolozsvári Yesterdays nevű progresszív rock zenekar, akikre a Yes együttes is hatással volt (gondolom azért lett ez a nevük).

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. aug. 8. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott valami. Van egy vicc a "jesztudáj" yestoday-jal.

Ahogy már más is írta az ausztrálok az "é" hangot, pl "tudéj" úgy ejtik, hogy "tudáj" ilyen "á"-san.

A gagyi vicc a következő. Ausztrál turista megérkezik New Yorkba. Átkel az úton egy taxis elé lép, majd a taxis ráüvölt:

Hey! Are you come here to die?!(todáj)

Mire az ausztrál: NO! I come yestoday! (jesztodáj)

Magyarul. A New York-i: Hé! Meghalni jöttél?!

Mire az Aussie: Nem! tegnap jöttem.

Tehát némi akcentus béli félreértés.

2013. aug. 8. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!