Szeritnetek a lent említett szövegben, a 'valami' szót a mondat végén a z irodalom tanárnő elfogja fogadni?
Ma, amikor 1956-ra emlékezünk 53 év elteltével is még mindig sokan vannak, akik nem tudják, hogyan is tört ki valójában a népfelkelésnek, majd forradalomnak titulált valami.
Vagyis nem húzza át, hogy ez nem illik ide....?!
Hát én aláhúznám, az biztos, de én tényleg kötekedős vagyok.
Javaslat: (történelmi)ESEMÉNY(sorozat) , amely ennyi év után még mindig sok vitát vált ki.
vagy:
valójában az népfelkelés, amit azóta neveztek már ...
Még annyit engedj meg, hogy:
emlékezünk , 53 év elteltével
Ide tegyél egy vesszőt. És a valamit javítsd át.
Szia.
Anyukám nyugdíjas pedagógus (irodalom, nyelvtan szakos) és azt javasolja, hogy a "valami" szót cseréld ki "megmozdulásra".
Még két apróságot változtatna a mondatodon, ha nem haragszol:
Ma, amikor 1956-ra emlékezünk, 53 év elteltével még mindig sokan vannak, akik nem tudják, hogyan is tört ki valójában a népfelkelésnek, majd forradalomnak nevezett megmozdulás.
Hát figyi, nekem egy laza föci-kémia tanárom van, nála olyan szinten bármit leírhatok, hogy a múltkori feleletemből idézek:
egy olyan cucc, ami a partvonal és a túrzás (akármi is legyen az) között van.
de ha nem laza tanár, hanem a belőtt haj, passzentos szoknya, stb, akkor javítsd ki. ötletet nem írok, elöttem írtak már eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!