Mennyi integrál 0-tól 0-ig 1/x dx?
Figyelt kérdés
Ha 0, akkor miért annyi?2013. júl. 28. 14:40
1/7 anonim válasza:
Semennyi, nincs ilyen. Eleve nincs is értelmezve a függvény. Ami nincs, azt hogy integrálod?
2/7 A kérdező kommentje:
Én sehogy, de pl. a wolframalpha 0-t ad.
2013. júl. 28. 14:54
3/7 anonim válasza:
Mert bármilyen fv. 0-tól 0-ig =0.
4/7 anonim válasza:
Szerintem a wolframalpha csak egy dolog, az ilyen programok kimenetét természetesen értelmezni kell tudni.
5/7 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam. Még az a kérdésem, hogy ha elsőfajú szakadás van, akkor lehet integrálni a-tól a-ig?
2013. júl. 28. 20:37
6/7 anonim válasza:
Igazából az "a" tól "a" ig való integrálás teljesen haszontalan, az eredményt semmire sem lehet alkalmazni.
Az elsőfajú szakadással rendelkező fv. ek integrálásáról akkor érdemes beszélni, amikor az integrálandó tartomány, valamilyen [x1;x2] és ez tartalmazza az Xs szakadási helyet.
Ilyenkor a fv.-t folytnossá tesszük, és így a folytonossá tett fv. már integrálható, jóllehet az eredeti nem.
7/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam jó tudni. Köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 28. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!