Valaki segítene a biosz faktos leckében? /lent/

Figyelt kérdés
Az amőbák egyszerű felépítésű egysejtűek. ..A.. nincs, ektoplazma, amely módosult sejthártya. Mozgásszerveik időleges plazmanyúlványok, ..B.. Ezek segítik a táplálék felvételét is. A felvett táplálékot ..C..-ben bontják le. A bomlástermékeiket ..D.. távolítja el. Ez egyben ozmoregulációs szerv is, mivel a felesleges vizet is kipumpálja a sejtből. Légzésük az egész testfelületen keresztül megvalósuló ..E.. légzés. Ált. egyetlen ..F.. van, de ha több van, azok egyformák és a sejt életműködéseit irányítják. Ivarosan és ..G.. szaporodik. Az utóbbi ..H..ok sorozata. Ingerlékenyek, szabályozásuk ..I.. szabályozás.
2009. okt. 21. 18:59
 1/4 A kérdező kommentje:
Ami eddig megvan : A: kültakarójuk, B: állábak, C: emésztő űrücske, E:diffúz,F:sejtmag,G : ivartalanul
2009. okt. 21. 19:00
 2/4 anonim ***** válasza:

D: lüktetőűröcske (kontraktilis vacuola)

H: mitotikus osztódások

Az I-t nem tudom...nem is értem milyen szabályozásra gondolhat... Egy sejtszintű szabályozásra mit lehet mondani.

2009. okt. 21. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez de durva! Ti ezt fakton veszitek, mi meg nyolcadikban tanuljuk... Miért mindig én szívom meg? :-Sssssss
2009. okt. 22. 13:34
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi
2009. okt. 24. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!