Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Technikából kaptunk egy házi...

Technikából kaptunk egy házi feladatot, tudnál segíteni? =) Nézd meg légyszíves!

Figyelt kérdés
Technikából azt a feladatot kaptuk, hogy el kellene készíteni a villamos energia előállításának,szállításának, felhasználásának környezeti elemzését. A neten utánanéztem(!)és sehol nem találtam semmi hasznos dolgot. Ha esetleg tudna valaki segíteni az írjon. Előre is köszönöm.
2009. okt. 18. 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Vedd végig az erőműveket (én pl táblázatba tenném őket), melyik mennyire hatékony, mennyi energiát állít elő, mennyire környezetterhelő - pl. egy hőerőműnél a fűtőanyagot elő kell állítani, nagy mennyiségben szállítani, elégetni -> ez mind környezetterhelő folyamat, egy folyón lévő erőműnél teljesen megváltozik a környéki élővilág, talán ez is ide számít, egy szélerőmű kilométerekről látszik, ezáltal befolyásolja a táj képét)

Szállításnál a rengeteg vezetéknek a képe is környezetet befolyásoló tényező, de pl az is, hogy mennyire biztonságos (nem "sülnek rá" a madarak...)

Felhasználásnál lehet beszélni pl. a fényszennyezésről, vagy hogy az elektromos eszközök élettartama behatárolt és utána szemét lesz belőlük -> ez si a környezetre gyakorolt tényező.

uh visszaolvasva olyan lett, mintha nagy környezetvédő lennék, pedig nem ez volt a cél :)

mindenesetre szerintem ezekre a kifejezésekre több sikerrel tudsz ráguglizni, ha mégsem, akkor menj el egy nagyobb könyvtárba és kérd meg a könyvtárost, biztos tud segíteni. Ja, és hasonló témában van egy elég jó kiállítás a Jövő Házában (nemrég voltam, onnan jutott eszembe sok minden)

Remélem, segítettem!

2009. okt. 19. 12:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Hello, köszi hogy írtál de már nem aktuális a dolog, azóta megoldottam. Még egyszer köszi
2009. okt. 22. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!