Mi a zsirok hidrogénezési reakciójának gyakorlati jelentősége?
Figyelt kérdés
2013. júl. 8. 17:55
1/7 reptoid válasza:
Régen így csinálták a margarint.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 8. 18:16
3/7 Silber válasza:
Nemsokára pedig a gázolajok jelentős részét
4/7 anonim válasza:
Pannon egyetem magaslabor. Krv büdös.
5/7 anonim válasza:
Élelmiszeriparban használatos főként. A feldolgozott termékek nagyrészében hidrogénezett zsír van. Az egészségesebb telítetetlen zsírból hidrogénezé folytán telített lesz, ami károsabb az egészségre nézve.
6/7 anonim válasza:
Ma is így készül a margarin?
Pfuj
7/7 anonim válasza:
Elvileg ma már kíméletesebben készül, DE! érdemes elolvasni az összetevőket. Ilyen hidrogénezés alatt futnak pl. a : hidrogénezett növényi zsír, növényi zsír (általában ki sem írják, hogy hidrogénezett) stb. Érdemes rákeresni azért az E betűk jelentésére is, hisz az élelmiszeripar sokféle adalékanyagot felhasznál, futtat bizonyos álnevek alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!