Hány olyan himnusz van a világirodalomban, melynek a műfaja valóban himnusz?
"Mert mint feltűnt rajtad kívül mások megértették az én értelmetlen kérdésemet."
MIndenki értette rajtam kívül, LOL. Amikor ezt a választ írtad, akkor pontosan két válaszoló volt, én + az első, aki ugye nem értette a kérdést, mert mást válaszolt (mire te ledurungoltad, hogy a francia himnusz sem az). Szóval ez a rajtam kívül mindenki. Azóta jött még egy ember.
Mellesleg én értettem a kérdést, arra is írtam a választ, de felhívtam a figyelmedet, hogy figyelj oda, mit kérdezel.
A kérdésed nem ÉRTHETETLEN, csak marhára pongyola és összeszedetlen. Egyébként nem tanár vagyok hanem kutató, de eleget küzdök a hallgatókkal (némelyikkel), viszont elég jól tanítok - legalábbis azok szerint, akiket oktattam.
Egyébként azt tanítom meg a hallgatóknak is, amit itt neked is próbálok: használják az agyukat.
Csak a magyar nyelv hívja "himnusznak",Mert a magyar himnusz oda soroható.
Ahogy az Alföld az lehet kisbetűs alföld meg lehet nagybetűs Alföld :)
Például angolul anthem...Aminek semmi köze a himnuszhoz, mint műfajhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!