Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mennyire van szabadideje egy...

Mennyire van szabadideje egy gimisnek?

Figyelt kérdés

Most megyek gimibe (nem gyengébe, de nem is Fazekasba), és arra lennék kíváncsi, hogy a tanítás + délutáni lecke és tanulás után mennyi idejük marad a diákoknak "magukra". Inkább 9. és 10. osztályra gondolok.

Én jól tanulok, elég könnyen a fejembe mennek a dolgok és egész hosszan megjegyzem a dolgokat.

Emelt szintű fizikára megyek, mert az megy a legkönnyebben, és azt szeretem a legjobban. Most általánosban néhány középiskolai tananyagba is belementem.

2013. jún. 16. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát az mindig változó. Lesz, hogy nem lesz semmi dolgod és lesz (főleg, ha valamilyen vizsgát is tartanak, mint nálunk nyelvből és töriből) akkor meg fogsz gebedni. De ez személy függő is!
2013. jún. 16. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Pár óra biztos marad

Mondjuk ötig tanulsz (lecke), akkor még este van időd

Meg a hétvégén is van időd

2013. jún. 16. 15:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt vészes, de én azért mindig tanultam valamennyit, hogy sose legyen egyszerre sok a dolog. TZ-k előtt kell inkább jobban tanulni, meg a "felelős" tantárgyakból tényleg érdemes minden napra. De az a jó, hogy a legtöbb tanár nagyon is kiismerhető, hogy mit vár el, illetve milyen rendszerességgel kell tanulni. :)

Nekem is jó eszem volt, matek-fizika jól ment (inkább az tanul nagyon sokat, akinek ezek nem erősségei), meg jól kiismertem a tanárokat, így minden délután maradt szabadidőm.

2013. jún. 16. 15:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát én most voltam 9.-es a város egyik legerősebb gimijében. Mondjuk ha van napi 7-8 órád akkor olyan 3 körül hazaérsz, eszel, kicsit pihensz, gépezel vagy bármi. Én fél 4-4 körül neki szoktam állni megírni a leckét, általában 5-re végzek, de van amikor később vagy előbb. Akkor utána készülök a másnapi várható dolgozatokra, felelésekre.( Tudom, hogy előbb kellene a szóbelit és aztán az írásbelit, de már 1. osztálytól így csinálom és nem tudok átszokni :D )

Annyival lesz nehezebb a középiskola, hogy nem mindig fogják 1 héttel előtte bejelenteni a számonkéréseket, mint az általánosban, hanem mondjuk lehet nem is szól a tanár és úgy irat. Ezért minden órára készülni kell( mondjuk énekre,rajzra ilyesmi nyilván nem annyit). Van olyan, hogy minden órán feleltet a tanár és bármikor választhat téged is, szóval tényleg kell tanulni.

De térjünk vissza a lényeghez. Szóval általánosságban olyan 6-ra végzek a tanulással, de van amikor este 9-ig tanulok, de megesik, hogy már 4 órakor szabad vagyok. Szóval ez változó. Az első hetek kicsit nehezek lesznek, de ne félj, könnyen meg lehet szokni és belerázódsz majd.

Sok sikert! :))

2013. jún. 16. 15:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Azért féltem, hogy egy csepp szabadidőm sem marad. :D

"Lehet nem is szól a tanár és úgy irat", kb. ez ment 6. évfolyamtól nálunk... Volt, hogy a TZ-t "elfelejtette említeni" és 1-2 nappal előtte értesültünk, hogy hát tanulni kéne...

2013. jún. 16. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem gimiben így visszagondolva (egy év távlatából :) rengeteg időm volt. Ne aggódj, főleg, ha könnyen tanulsz, nem kell majd megszakadnod ;)
2013. jún. 17. 10:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Elég könnyen tanulok... Ami más (közepes) tanulóknak 1 óra volt, azt én 15 perc alatt megtanulta, úgy hogy jó ideig vissza is tudjam mondani.
2013. jún. 17. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!