Mennyire van szabadideje egy gimisnek?
Most megyek gimibe (nem gyengébe, de nem is Fazekasba), és arra lennék kíváncsi, hogy a tanítás + délutáni lecke és tanulás után mennyi idejük marad a diákoknak "magukra". Inkább 9. és 10. osztályra gondolok.
Én jól tanulok, elég könnyen a fejembe mennek a dolgok és egész hosszan megjegyzem a dolgokat.
Emelt szintű fizikára megyek, mert az megy a legkönnyebben, és azt szeretem a legjobban. Most általánosban néhány középiskolai tananyagba is belementem.
Pár óra biztos marad
Mondjuk ötig tanulsz (lecke), akkor még este van időd
Meg a hétvégén is van időd
Nekem nem volt vészes, de én azért mindig tanultam valamennyit, hogy sose legyen egyszerre sok a dolog. TZ-k előtt kell inkább jobban tanulni, meg a "felelős" tantárgyakból tényleg érdemes minden napra. De az a jó, hogy a legtöbb tanár nagyon is kiismerhető, hogy mit vár el, illetve milyen rendszerességgel kell tanulni. :)
Nekem is jó eszem volt, matek-fizika jól ment (inkább az tanul nagyon sokat, akinek ezek nem erősségei), meg jól kiismertem a tanárokat, így minden délután maradt szabadidőm.
Hát én most voltam 9.-es a város egyik legerősebb gimijében. Mondjuk ha van napi 7-8 órád akkor olyan 3 körül hazaérsz, eszel, kicsit pihensz, gépezel vagy bármi. Én fél 4-4 körül neki szoktam állni megírni a leckét, általában 5-re végzek, de van amikor később vagy előbb. Akkor utána készülök a másnapi várható dolgozatokra, felelésekre.( Tudom, hogy előbb kellene a szóbelit és aztán az írásbelit, de már 1. osztálytól így csinálom és nem tudok átszokni :D )
Annyival lesz nehezebb a középiskola, hogy nem mindig fogják 1 héttel előtte bejelenteni a számonkéréseket, mint az általánosban, hanem mondjuk lehet nem is szól a tanár és úgy irat. Ezért minden órára készülni kell( mondjuk énekre,rajzra ilyesmi nyilván nem annyit). Van olyan, hogy minden órán feleltet a tanár és bármikor választhat téged is, szóval tényleg kell tanulni.
De térjünk vissza a lényeghez. Szóval általánosságban olyan 6-ra végzek a tanulással, de van amikor este 9-ig tanulok, de megesik, hogy már 4 órakor szabad vagyok. Szóval ez változó. Az első hetek kicsit nehezek lesznek, de ne félj, könnyen meg lehet szokni és belerázódsz majd.
Sok sikert! :))
Köszönöm. Azért féltem, hogy egy csepp szabadidőm sem marad. :D
"Lehet nem is szól a tanár és úgy irat", kb. ez ment 6. évfolyamtól nálunk... Volt, hogy a TZ-t "elfelejtette említeni" és 1-2 nappal előtte értesültünk, hogy hát tanulni kéne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!