Kösziaválaszaitokat kérdése:
Hogyan tudom megállapítani egy bizonyos kémiai anyagról, hogy savas, lúgos vagy semleges kémhatású-e?
Figyelt kérdés
Tudom , hogy az oxóniumionok és a hidroxidionok számától függ , de honnan tudom , hogy melyikből van benne több?2013. jún. 3. 16:46
1/1 anonim válasza:
Egyszerű esetben egyszerű a megoldás.
A kérdéses anyagból egy keveset feloldasz (ioncserélt) vízben, majd megnézed az oldat pH-ját. Például pH papírral. Az oldatba mártott pHpapír színét összehasonlítod a dobozon lévő színskálával. Ha 7-nél kisebb akkor savas, ha 7-naél nagyobb akkor lúgos. Ha pont 7 akkor semleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!