Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Informatika érettségi, Excel,...

Informatika érettségi, Excel, ha fejben egybeépítem a függvényt és tökéletesen működik bárhol, de pont a megoldás helyén nem fogadja el mindig hibára vonatkozva, akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

tökéletesen működik, de egyszerűen pont ott nemengedi, mindig hivatkozik #ÉRTÉK hibára, stb. pedig a függvény tökéletes, de eltér a megoldásban megadottól.

ilyenkor mit lehet tenni?

köszönöm:D

2013. máj. 20. 12:38
 1/7 A kérdező kommentje:

=HA($G2:$S2=1;1; ÁTLAG($G2:$S2))

tökéletes függvény, bár kerekítési problémák adódnak, de nagyon minimális:D a megoldásban pedig ez van:

=HA(MIN(F2:S2)=1;1;ÁTLAG(F2:S2))

nemértem miért engedi mindenhol, csak pont a megoldás helyénél nem.. kérlek segítsetek:S

2013. máj. 20. 12:40
 2/7 A kérdező kommentje:

s ha oda nem számolja ki, de segédtáblába így kiszámolom és úgy hivatkozok rá hogy =$XX és ugyanúgy megjelenik, de hivatkozva és segédbe számoltam ki, mert egyszerűen ott nem ment..

így jó, nem ???

2013. máj. 20. 12:51
 3/7 A kérdező kommentje:

ez vicc ez az excel:DD

ha beírom rendesen a függvénybeszúrás, nem fejből írom le a függvényt, akkor jó :D

úristen.xd

2013. máj. 20. 13:00
 4/7 anonim ***** válasza:
$G2:$S2=1 -ezzel mit akartál mondani? Sok cella hogyan lehet egyenlő 1-gyel? Van benne 1? Mindegyik 1? Nincs benne 1-től különböző? Az összegük 1?
2013. máj. 20. 13:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha valamelyik közülük 1, akkor ha az érték igaz... vagy hamis..
2013. máj. 20. 15:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Csodálom, hogy neked valahol elfogadta, én bárhová írom, csak #ÉRTÉK! hibaüzenetet ad, az úszómenüben pedig a "Nem megfelelő adattípusú a képletben használt érték" hibaüzenet jön. Nyilván mert nem tud tartományt egy számmal összehasonlítani.
2013. máj. 20. 21:10
 7/7 anonim válasza:
állítsd be, hogy milyen formátum legyen a válaszmezőben (talán...)
2013. máj. 22. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!