Témát kell választanom társadalomismeret és szociológia dolgozathoz. Ötleteket szeretnék!?
november 20án a főiskolán le kell adfnom egy projectdolgozatot társadalomismeret és szociológia tárgyból. mivel dolgozom és gyerekem is van, így nem szeretnék 100ezer oldalt és nagy erőfeszítéseket tenni a témában. valami egyszerű, könnyű kellene, ami nem megosztó, mint pl. vallás, cigánykérdés stb. Egy jó jegyet szeretnék, nem pedig vitázni a tanárral, arról, hogy ő mit gondol a témáról...
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEK ELŐRE IS!
Hajléktalanság abban a térségben/városban, ahol laksz pl. Rengeteg tanulmány van a neten ezzel a témával kapcsolatban.
Kezdhetnéd a hajléktalanság történetével, majd a lakóhelyed ismertetésével, aztán statisztikai adatok, jellemzők, egészségi állapot, ellátó intézmények bemutatása. stb., stb.,
köszönöm ez eddigi témákat. több is van, ami tetszik, de írjon még, akinek van ötlete. köszi :)
azért írtam, hogy nem akarok nagy erőfeszítéseket fektetni a témára, mert közgazdásznak tanulok, ez a tárgy csak kreditnek kell és munka, illetve egy egy éves gyerek mellett örülök, ha jut időm a főiskolára. A fontosabb tárgyakat kell tanulnom, íg bármennyire érdekes is a szociológa, nincs időm egy hatalmas témát felölelő kérdést feldolgozni, illetve ha netalán mégis egy tág témába vetném bele magam, akkor az olyan legyen,ami közel áll hozzám... ez pedig nem a tanár által ajánlott romák helyzete a társadalomban.
a vallásra én is gondoltam már, de ezt is túl tágnak érzem és túl sok kutatómunkát igényelne. csak egy pár vallást ismerek részletesen.
a családon belüli erőszak viszont tetszik, mint ötlet. ez a téma megérint, így ha még olvasnoom is kell róla, de szívesen teszem...
pozitív téma nincs szerintetek, amit fel lehetne dolgozni? köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!