Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mitől férfi, a férfi és mitől...

Mitől férfi, a férfi és mitől nő, a nő?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tudom kicsit furcsán hangzik, de ezt adta a föci tanár házinak. Ti mit írnátok?

2009. okt. 2. 15:01
 1/8 A kérdező kommentje:
Az emberiséget vesszük. (9. osztály) Hétfőre kell.
2009. okt. 2. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát, nekem egyből az X és Y kromószóma ugrott be, de érvelhetsz a viselkedés, testfelépítés, kínézet, stb. mellett is.
2009. okt. 2. 15:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Én a helyedben írnék a külső jegyekről, amik megkülönböztetik őket, a belső tulajdonságokról, szokásokról, tipikusan női és férfi munkákról.
2009. okt. 2. 15:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát igen, írd bele a testi jegyeket, pl. hogy általában a férfit mondják az erősebb nemnek. A biológiai feladatuk is különböző. És ha már itt tartunk szerintem a gondolkodásunk is más.

De azt nem írnám bele, hogy milyen női és férfi munkák vannak, mert láttam én már nő autószerelőt és mégsem lett tőle férfi :P Szóval az nem szempontjából lényegtelen szerintem, hogy milyen munkát végez.

2009. okt. 2. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
előttem szólónak: persze autószerelő oké nő is, de pl. mozdonyvezető nem lehet nő, még tanfolyamra se vesznek fel, nemhogy dolgozni, szóval van olyan munka, ami csak férfi o.O
2009. okt. 2. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem értem egy nő miért ne lehetne mozdonyvezető amúgy, ha az az álma. De én elhiszem Neked. Mindazontáltal szerintem ez a munkahelyes megkülönböztetés azért nem jó, mert nem kéne hogy legyen. Persze vannak olyan szakmák, amelyek (nő-férfi)természetbeli okokból vannak választva, de egy férfi is lehet ugyanúgy fodrász, virágkötő meg minden hasonló. A nőknek is megvan ehhez minden joguk és képességük. Inkább társadalmi problémának vélem, hogy pl. nem lehet mozdonyvezető valaki. Engem az nem tesz nővé vagy férfivé, hogy lehetek -e mozdonyvezető vagy sem :)
2009. okt. 3. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Jah utolsó vagyok és most hogy utánanéztem Magyarországon tényleg nincsenek női mozdonyvezetők, DE Németországban, Ausztriában és Luxemburgban pl. vannak :) Ott nem ilyen a férfi társadalom mint itt.
2009. okt. 3. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért vegyük figyelembe hogy Ausztriában is inkább motorvonatot meg a legmodernebb mozdonyokat tekerik nők.

De azért megnéznék 1-2 60 kilós tyúkbél nőt, amikor kényszerkapcsolást kell csinálnia két kocsi között. Még egy kigyúrt állat férfi is nekirugaszkodik a csavarkapocsnak, a nőt meg 1:1-ben elrántaná.

De mondhatnám azt is hogy amikor végig kell vezetni egy Nyugati-Záhony utat ami 6 óra, mit csinálna a nehéz napjain? Nem lehet óránként betétet cserélni... Meg nem is higénikus, olajsárban szutyokban dolgozunk sokszor, el sem tudom képzelni egy nővel.

Najó a FLIRT vagy Talent motorvonatainkon inkább elképzelem őket nálunk is. De itt egyik mozdonyvezető kivájja a másik szemét, ha épp az aznap jobb mozdonyt kap. Képzeljétek el mi lenne, ha egy nő csak és kizárólag a kényelmes klímás, jó vezetésű motrovonatot kapná?

Sírva menekülne el...

2010. okt. 15. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!