HELP! Hogyan írjak verset? :/
Az a házi, hogy verset kell írni. Ezek az adatok:
téma:szabad
Magánhangzók: e,é,ö,ő
keresztrím, és kell lennie benne két alliterációnak.
Annyit gondolkoztam, de nem jutott semmi az eszembe!!!! Kérlek valaki segítsen, hogy álljak neki?:S
Csak a megadott magánhangzók lehetnek benne ?
A rímképlet abab
alliteráció: az egymást követő szavak ugyanazzal a mássalhangzóval kezdődnek, legalább kettő
Válasszunk témát !
Nézelődöm, merengek
el kellene érnem,
nevessek, nevessetek,
s nem kellene félnem.
Kéretlen, ne közönnyel,
szeressetek engem,
jöjjetek örömmel
de engedjetek mennem.
Szeretek, szeretnek,
és becéznek szépen,
elvesztem, keresnek,
s ölelnek, ha kérem.
Írtam egyet, nem tudom, megnyerte-e a tetszésedet? Költsd át a saját szájízed szerint, talán a szavak, a sok e és ö segítenek ebben !
Igen, szívesen elolvasom a versedet, ha megosztod velem.
Kevés időm volt, csak most néztem vissza a megválaszoltjaimat, ezért reagálok most.
Semmi gond.:)
Szívesen leírom, amúgy jegyet nem kaptunk rá, csak hogy 10/ hány pontot ért. Az enyémet szerencsére 10/10-re értékelték! :D
Esténként elmerengek elkeseredetten,
Nehéz eme édes élet!
Nevetek, nevetsz,
Érted élek, örökre, téged kérlek!
Meredten menetelek megrettenve,
Régen félek, örömöm csöndbe döcög,
Félelem dörömböl felettem,
Nézek én el messze, e lépés ösztönös.
Ennyi lenne :) hát, szerintem nem szól úgy igazán semmiről... de a házinak megfelelt. :)
Köszönöm, hogy leírtad, megosztottad velem az alkotásodat.
"Félelem dörömböl felettem" ezt a sorodat különösen jónak tartom. Megszemélyesítés, ami nem is volt elvárás a tanár részéről, de szebbé, gazdagabbá teszi a versedet, a benne megfogalmazott gondolatokat.
Örülök, hogy nekifogtál egyedül megírni, és remélem, az alkotás öröme és persze a kapott elismerés arra ösztönöz, hogy máskor is "papírra veted", rímekbe foglalod a gondolataidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!