Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szerintetek h tudnék könnyen...

Szerintetek h tudnék könnyen verset tanulni mert nem nagyon megy és kéne valami tipp?

Figyelt kérdés
2013. máj. 10. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Áh szerintem az genetikusan kódolt. Nekem sem megy. Viszont attól függetlenül imádok verseket elemezni. De nekem egy 2 versszakos vers megtanulása is több óra, míg más boldogan megtanulja 10 perc alatt.
2013. máj. 10. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele. Órákig tanulok egy kicsi verset amire jó esettben kapok egy 3-ast. Míg a többieknek 10 perc és elmondják 5-re. Egyszer kérdezte a tanárom, hogy mennyit tanultam. AKkor kiakadt, hogy mennyire nem megy.

De szerencsére nem kell már nekem.

2013. máj. 10. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Sok versnek van megzenésített változata, keress rá a youtube-on, hátha az segít!

Olyan osztálytársam is volt, aki lerajzolta soronként a verset és úgy tanulta meg. :)

2013. máj. 10. 19:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem aznap reggelre hagyod. Ennyi a titka.

Vannak olyanok, akik pár pillanat alatt megtanulják a hosszú verseket, de pl. nekem se megy túlságosan. Én úgy csinálom, hogy idejében elkezdem tanulni, először csak olvasgatni, aztán másik nap előveszem, próbálom vissza-vissza mondogatni és memorizálni. Persze ehhez le kell tenni a segged. :D Meg pl. elég sokszor random ismételtem napközben a már megtanult versszakokat. A lényeg, hogy hagyd leülepedni. Nekem ez vált be a legjobban.

Ha az utolsó pillanatra hagyod, és még izgulós is vagy, akkor tuti bukta.

2013. máj. 10. 20:04
 5/8 anonim válasza:
Egyszerre csak keveset tanulj meg,mondjuk 2-4 sort és mondd fel magadban,úgy hogy letakarod a könyvet.Ha nem jut eszedbe,nézz bele.Én így szoktam.
2013. máj. 10. 21:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Előző: Ki nem? De van akinek megmarad, van akinek nem. Én nekem mindig napokkal előte meg kellett tanulnom az egyes versszakokat, míg másnak egy du. alatt megvolt.
2013. máj. 10. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy kellene megpróbálni verset tanulnod, hogy két-két soronként tanulod. Tehát először 2 sor, háromszor elmondani, utána jön a következő 2 sor, megint 3-szor elmondani, aztán a kettőt együtt.

Ha megy, jöhet a további 2 sor és így tovább.

A nagy titok, hogy ha van egy kis szabad időd, pl. buszon utazol, kinézel az ablakon, és mondogatod a verset.

Amikor már nem kell, mert kikérdezték, akkor is.

Aztán a következő verset, és így tovább, egymás után, mindet, amit valaha tanultál. Olyankor, ha van egy kis "üresjáratod" nem tudsz mással foglalkozni.

Sok vers annyira megmarad így az agyadban, hogy el sem hiszed !

A verstanulásnak pedig nagy titka van. Kiválóan karbantartja a memóriát.

És az érzelem és az értelem összekapcsolásának is kulcsa a vers.

Sok mindent megtanulsz, elraktározódik az agyadban, de nem az a baj, hogy nem tudod ezeket, hanem az, hogy nem tudod kihúzni a fiókot, amelyben tárolódnak a dolgok.

A versek segítenek ebben. A szép versek !

Ha valamilyen érzelem fűz valamely emlékhez, ha az negatív is, jobban megmarad, mint a semleges dolgok.

A szép versek érzelmeket fejeznek ki, ha ezen meditálsz, megpróbálod kitalálni, mi lehetett az, ami a költőt arra késztette, hogy ezeket a gondolatokat leírja, mi bánthatta, mi foglalkoztatta, milyen érzelmeket élt át, amikor született a vers, már előbbre vagy.

2013. máj. 10. 22:05
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat majd a youtube-sat kibróbálom
2013. máj. 11. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!