Valaki ezt megoldaná nekem mert nem értem? (kémia)
Figyelt kérdés
450g víz keletkezik 50gH2 égésekor. Mennyi oxigénre van szükség?
450gH2O---->
360g víz---->32gO2
1g---->32g/360 (<--ez tört)
Légyszi segítsetek, irjátok le a megoldást, meg ha tudjátok lépésről lépésre irjátok le hogyan számoltatok! Köszönöm!
2013. máj. 2. 19:44
1/5 anonim válasza:
Ha már ilyen jó fej volt a feladat szerzője, hogy megadta hogy 50g hidrogénből 450 g víz képződik, akkor nyilván a maradék 400 g az oxigén. Erre a feladatra szerintem ennyi a válasz. Ha azt kérdezik, hogy ez hány mol oxigén, akkor még egy lépés hiányzik. Az oxigénmolekula (O2) moláris tömege 32 g/mol. n = m/M = 400/32 = 12,5 mol O2
2/5 anonim válasza:
2H2+O2----> 2H2O
50g+?g----> 450g
Mivel a tömegmegmaradás törvénye szerint a kiindulási anyagok együttes tömege megegyezik a keletkezett anyag(ok)
tömegével, a keresett oxigén tömege 400g.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és az egyenletet hogy rendezzem??? Mert ilyen feladatot még nem láttam, nem nagyon értem... :( esetleg le tudnátok irni? Rajz szükséges? Azt pontosan hogy csináljam ha kell??
2013. máj. 2. 20:58
4/5 anonim válasza:
Az egyenlet rendezve van! Nem értem mit nem értesz?
50g hidrogénből az oxigénnel való reakció során 450g víz keletkezik. A 400g-os tömegnövekedést csak az oxigén tömege adhatja.
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm!
2013. máj. 2. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!