Hogyan foglalta el a török Budát?
Hát ehhez el kellene olvasni a könyvet!
Ha mi írjuk meg helyetted, butus maradsz!
Azt a fejezetet ami erről szól
tényleg el kell olvasnod
Csellel foglalták el
1541. aug 29-én - a mohácsi csata után tizenöt évvel - foglalta el a török sereg a budai várat.
A szultán Budát egy török tartomány - vilájet - székhelyévé tette
A németek megtámadták Budát. Ellenük kértek segítséget a magyarok a török szultántól.
A török szultán teljes seregével megérkezett Budára, leverte a németeket, a fogságba esetteket kivégeztette.
A török katonák beszivárogtak a városba azzal, hogy csak meg akarják nézni az épületeket.
Amikor már elegen voltak, egy kürtszóra előrántották a fegyverüket és mindenkit bekergettek a házukba.
Budavár a Duna és Tisza vidékével együtt a török császár hatalma alá került.
Ige! Nincs mentség a kötelező olvasmányok el nem olvasására.
Persze annak idején én sem olvastam el a Kőszívű Embert, mert rühelltem. Ma már nagyon szeretem, és kétszer is elolvastam. De hidd el, hogy el kell olvasni ezeket, mert hozzá tartozik az alapvető műveltséghez. Az Egri Csillagok meg különösen jó. De fenn van a Youtbe-n is a film. Az kicsit könnyebb, csak olyan buktatói vannak , hogy a filmek nem mindent tartalmaznak, amit a könyv. És ha olyant kérdeznek, megvan a bukta.
Szia Bogi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!