Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mik a hitelesség kritériumai?

Frisch kérdése:

Mik a hitelesség kritériumai?

Figyelt kérdés
Azt a feladatot kaptam az iskolában, hogy írjam le egy cikkről, ( konkrétan erről: [link] ) hogy hogyan állapítom meg róla, hogy igaz amit leír vagy sem. Mitől hiszem el, hogy igaz? Miről jövök rá, ha valami tévedés lehet...? Elég bonyolult, és egyelőre nem tudom, hogy hogyan álljak neki.

2013. ápr. 29. 13:52
 1/2 anonim válasza:

Először is hitelességet csak is forrásból lehet megtudni.

A másik ez egy szakmai oldal ahol elve motorokkal foglalkoznak. Így feltételezhető, hogy a cikk írója (aki meg is van nevezve) nem hord össze zöldségeket. A képeket is saját kezűleg készítették. Ebből látszik, hogy a helyszínen is jártak. Végül az összegzés alatt egy hiteles embert is megszólaltatnak a témában. Amit látom pár idézet is bele van tűzdelve.

Hivatalosan a hitelességet a forrásból mérik. Ha Józsi mondta a szomszédból.. az bizony megkérdőjelezhető. De ha az ELTE rektorra nyilatkozta az bizony kökeményen hiteles. Remélem érted a lényeget:)

A hitelesség bebizonyításán keresnek jó sok pénzt a celebek ;D Ugyanis ha egy újság valótlant ír és nem tudja forrással alátámasztani az bizony megtámadható!

2013. ápr. 29. 17:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Szuper:) tegnap végül neki álltam es en is kb ezeket írtam a dolgozatba:) köszönöm! Bár meg mindig kevés a karakter szám de ezekből mar csak ki tudom bővíteni :) ha valami meg eszébe jut valakinek annak azert még nagyon örülnék :))
2013. ápr. 30. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!