Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kellene holnapra egy fogalmazá...

Kellene holnapra egy fogalmazás de nem tudok irni? Valaki segitsen.

Figyelt kérdés
Egy 12 oldalas fogalmazás kellene szlovákra hogy mit csinálok szabad időmben, de az van hogy még magyarul se tudok. Nem baj ha nem igaz csak valaki irjon nekem egy hat mondatot a többit megcsinálom, meg le is forditom. Kell bevezetés, tárgyalás és befejezés is.

2013. ápr. 17. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:

12 oldalas?

Ha arról kell, mit csinálsz szabadidődben, akkor írj arról, mit csinálsz szabadidődben. Azért ez nem olyan bonyolult téma, hogy ne tudnál róla írni.

2013. ápr. 17. 18:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Elirtam nem 12 oldalas 12 mondatos.
2013. ápr. 17. 18:07
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja de nme tudom mit irjak a bevezetésbe, tárgyalásba és a befejezésbe. Amúgy megtudnám csinálni.
2013. ápr. 17. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Bevezetés

Hét közben nincs túl sok szabadidőm, amíg tart az iskola.

Inkább hétvégén tudok egy kicsit kikapcsolódni, és mással is foglalkozni.

Tárgyalás

Amikor hazamegyek az iskolából először megetetem az állataimat. Vannak tyúkjaim. Őket meg is szoktam egy kicsit "sétáltatni" a kertben. Igazából, hagyom hogy kapirgáljanak, keresgéljenek maguknak valamit.

Azután a kutyák következnek. Velük is elmegyek futni egy kicsit, vagy kerékpározom s ők jönnek utánam.

Ha sok a tanulnivaló leckém, édesanyám besegít az állatok

körül. Tanulás után megbeszélem édesanyámmal és apukámmal napi történéseket. Néha jókat nevetünk egy-egy iskolai sztorin.

Ezután még tévézek vagy odaülök a számítógép elé, és játszom, vagy chatelek a barátaimmal.

A hét vége egy kicsit mozgalmasabb. Sokszor megyek át a nagymamámékhoz, ott is alszom, velük vagyok két napig.

Nagyon szeretek náluk lenni, mindig kitalálunk valamilyen programot és elmegyünk együtt. Nagymamám finomakat főz, tudja, mik a kedvenc ételeim, süteményeim, ezeket elkészíti nekem.

Nagyon elkényeztetnek mindketten a nagypapával.

Nagyokat sétálunk a környéken, most hangulatos a táj, végre tavaszodik. Virágoznak a fák, az erdőben nyílnak a kis vadvirágok. Meglessük a mókusokat, madarakat, hogyan készülnek a fészekrakásra.

Moziba inkább akkor megyek, ha otthon maradok anyáékkal.

Ilyenkor megbeszéljük a barátaimmal, hová megyünk, mit szeretnénk megnézni. Utána egy jó pizza közös elfogyasztása, vagy hamburger a "meki"-ben még belefér a programba.

Sokat nevetünk, jól érezzük magunkat együtt így az iskolán kívül is. Ha jó az idő, felsétálunk a Várba, vagy felülünk a Libegőre. Szeretek kirándulni a városban is. Nézelődni, felülni a "kis Földalattira" és kimenni a Városligetbe.

Persze ez télen is jó szórakozás, akkor a jégpályán töltök sok időt. Ilyenkor szoktunk múzeumba is menni, legutóbb pedig a Várban a Labirintust néztük meg. Nagyon érdekes volt, oda még egyszer a nagyszüleimmel is elmegyek majd.

Télen szeretek behúzódni egy sarokba és olvasgatni.

Azután megbeszélem a szüleimmel, miért volt izgalmas, miért tetszett a könyv. Sokszor kérem őket, ajánljanak másikat, amit ők is szívesen olvastak régebben.

Befejezés

Így telnek a szabadidős napjaim, óráim, év közben.

A nyaralás persze teljesen más, akkor legszívesebben víz mellé szeretek menni, sokat úszni, napozni, játszani.

Talán adtam ötleteket !

2013. ápr. 17. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!