Szerintetek miről lehetne jó előadást tartani orvosi/biológiai vagy pszichológiai témában?
Sziasztok!
öt éves gimnáziumba járok, és az utolsó előtti évre kapunk az iskolánkban egy olyan feladatot, hogy egy teljesen szabadon választott témából nagyon részletesen fel kell készülnünk, egy minimum 80 oldalas írásbeli részt le kell adnunk, illetve egy 1 órás előadást kell tartanunk. Emellett a témához kapcsolódóan valamilyen un. ,,művészeti munkát,, is kell készítenünk, ami lehet pl. egy tárgy készítése.
Sajnos amire először gondoltam, mint lehetséges téma, annak a megvalósítása különböző okokból kifolyólag meghiúsult.
A segítségeteket szeretném kérni, hogy mi lehetne az, amiben szerintetek ilyen mélyen el lehet merülni, érdekes, esetleg sok ember számára tényleg ismeretlen és izgalmas, és remek előadást lehet belőle kihozni.
Ez lehet bármilyen téma, csak azért írtam a fentieket, mert az érdekelne a legjobban, de lehet bármi más is. Témák, amik már voltak a régebbi osztályokban: skizofrénia, álomfejtés, kisebbségek Magyarországon, siketség, buddhizmus, a születés, leszokás a dohányzásról, búvárkodás stb.
Kérlek segítsetek valami jó kis témát találni!!
nagyon jó ötletek, ehhez hasonlókat kérek még!!
lehet komoly téma, mint pl. öngyilkosság, vagy gyilkosság, vagy vmi emberi viselkedés elemzése. írjatok még sok ötletet!!
Szeretnék Neked egy nagyon érdekes témát ajánlani, ami engem legalábbis "megfogott".
A cikk inkább a pszichológia témakörébe tartozik, amelyet kiindulásnak ajánlok elolvasni, és a Nők lapja című hetilapban jelent meg.
Címe: Kedves emlékeink, 2013. január 20.-i, 8. lapszám
/Címlapon: Szabó Győző és párja, Rezes Judit színésznő, csak a könnyebb megtalálás miatt !/
A bevezetőből: "Sokáig divatos volt azt állítani, hogy az ész és az érzelmek egymással ellentétes, egymást kizáró dolgok, és sokan ezt így gondolják ma is.
Pedig időközben a tudomány újra felfedezte, amit korábban ösztönösen tudtunk, hogy ész, értelem, tanulás és emlékezet mélyen és megbonthatatlanul összefügg az érzelmekkel."
Az idézet és a cikk Krúdy Tamás írása.
"Az átélt érzelmek segítik a tanulást, az igazi művészet egyszerre hat az eszünkre és a szívünkre.
Aki tehát meg szeretné őrizni a szép emlékeit, kezdjen el jó verseket tanulni."
Az előbbieket azért idéztem még a cikkből, mert a szerző által papírra vetett gondolatok az enyémekkel is találkoznak.
Általános iskolás korom óta ösztönösen fordulok a versek felé, sokat megtanultam ekkor és még később is, amelyeket még mindig tudok idézni.
Azt is olvastam erről, hogy a memóriát is karbantartják.
Egyszóval a cikk tanulmányozása és a téma kibontása szerintem jó alapja lehet egy előadásnak, írásnak.
Remélem, sikerült érdeklődésedet felkelteni, segíteni akartam ezzel a választásban.
Nagyon köszönöm, ilyen ötletekre gondoltam!
Ez egy nagyon jó téma, mert jó mélyen el lehet benne merülni, és pont optimális egy Éves munka folyamatához. Lehet, hogy ez lesz a végső, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!