Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi lehet a megoldás? (földrajz)

Mi lehet a megoldás? (földrajz)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem. 9.-es vagyok és a földrajz tanár feladott egy rövid feladatot amit ha valaki helyesen megold kap egy 5-öst.Senkinek sincs még jegye és jó lenne ha 5-sel kezdeném az évet:) Szóval a kérdés így szól:

Március 21.-én dél van. Északi horizont felett 80 fokban (nem celsiusxD) delel a nap. Hanyadik szélességi körön állok? (Ahány szélességi környit megyeki olyan mértékben változik a nap magassága)

Hát ő lenne az, aki megoldja annak meg se tudom eléggé köszönni! Nekem fogalmam sincs miről van szó:)

2009. szept. 16. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

háhh:D:D

11edikes vagyok, kb fél órája értem haza földrajz faktról, és ugyanezt vettük:D

Naszóval

március 21edikén pont az egyenlítőn delel a nap (tehát ott érik a napsugarak 90fokban a talajt). ha mész felfele egy fokot akkor ott lesz 89 fok, tehát a hosszúsági fok és a napsugarak beesési szöge így változik, megvan hogy hol áll 90fokban a nap, és kiszámolod hogy attól hány szélességi fokra vagy, és a 90ből kivonod azt hogy mennyire vagy, és így kijön egy szám

Tehát te a déli szélesség 10fokon állsz.. szerintem a feladatból nem derül ki hogy melyik hosszúsági fokon

2009. szept. 16. 17:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Isten vagy! :)
2009. szept. 16. 18:01
 3/7 A kérdező kommentje:
De azt nem értem csak hogy 90 fokból hogy vonom ki hogy hanyadik szélességen állok. Bocsánat de nem értem igazából, szóval bocsi hogy hülye vagyok.
2009. szept. 16. 18:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem északi szélesség 10?
2009. szept. 16. 18:24
 5/7 anonim ***** válasza:

na, most már én is belekavarodtam:D

ha pont az egyenlítőn állsz, akkor 90fokban ér a nap. Bármerre mozdulsz X fokot, annyit kell belőle kivonni

és azért nem északi szélesség, mert az van a feladatban hogy az észarki horizonton látod a napot, tehát te délről látod, azthiszem:$

ennél jobban én sem tudom elmagyarázni, mi is csak ma vettük, én értem hogy mi hogyvan, de továbbadni nembiztos hogy tudom a tudásom:D

2009. szept. 16. 20:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Jó lett a déli szélesség! Nagyon köszi!
2009. szept. 17. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:
nincsmit:P máskor is:D
2009. szept. 17. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!