Ált. Isk.4. osztályos Nyelvtan lecke? A fiamnak kellene, nekem van ötletem, de a tanár szerint az nem jó.
Állapítsd meg, hogy milyen szabály szerint követik egymást az alsó sor szavai! Írd a felső sorból a megfelelő szót az utolsó helyre!
lombkorona, harmónia, játszótér, mozdulat
alatt, béka, dob, élet, illat,........................
Indoklást is kérnék!
Egy gondolatmenet:
a kezdőbetűjüket kell nézni.
a-b-d-é-i
a és b között az ábécében van: 1 betű, (á)
b és d között: 2 betű (c,cs)
d és é között: 3 betű (dz, dzs, e)
é és i között: 4 betű (f, g, gy, h)
Ezek szerint az a szó kell, aminek a kezdőbetűje és az i között 5 betű van. Í, j, k, l, ly... m.
Tehát: mozdulat.
Majd írd meg, ez-e a megoldás! :)
Nos, ezt szorgalmi feladatnak kapták, én is ezt a megoldást találtam ki, de a tanár szerint nem jó, ő a játszótér szót mondja, az indoklást nem tudom, mert a fiam nem tudta visszamondani.
Nem kapott rá plusz pontot, pedig helytálló megoldás szerintem.
Szóval bemegyek a tanárhoz, és igenis kicsapom a balhét!
Ha fekete pontot kell osztogatni akkor meg első helyen áll a fiam...
Köszönöm a választ!
Szegény ofője (aki ezt a feladatot feladta) most kórházban van, kb 2 hét múlva lesz szülői és komolyan megkérdezem. A helyettesítő tanár szerint nem jó a megoldás.
Én már biztos vagyok benne, hogy jónak kell lennie.
A családban is többen ezt találták ki.
Kedves Utolsó!
Nem tudom, hogy fiú vagy-e avagy lány, meg hány éves vagy, de majd egyszer lesz gyereked, aki suliba fpg járni és ilyenekre fel lehet készülni!
Tavaly olyan matek leckét kapott, hogy a 2! diplomás mérnök apósomat hívtam,hogy segítsen.:)
Megtaláltam a matek példát! :D
A 25 hl-es tartály alja kilyukadt.Óránként 25 l víz szivárog el a földbe.
A vizet azonnal elkezdik 50 l-es hordókba merni.
Ha egy megtöltéséhez 30 percre van szükség, hány hordót tölthetnek meg a maradék vízzel?
Mennyi víz veszett kárba?
Mennyi időt töltöttek a víz áttöltésével?
Gyorsan megoldottam ezt is :)
40 hordót töltenek meg
500 liter víz vész kárba
20 órát töltöttek az átmeréssel
Éééés... bölcsész vagyok :)
még a főkérdéssel kapcsolatban.
Lehet, hogy negyedikben még nem várnak el ennyire "szabályos" szabályt. Lehet, hogy egyszerűen csak az abc rend számít. Nem kell számolgatni közben.
Így az utolsó szó illat. A felsorolt szavak közül pedig a játszótér következik.
Ja értem a játszótér miért!
De sztem, ha 2 megoldás van mind a kettőt el kell fogadnia a tanárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!