Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A Légy jó mindhaláligban mik...

A Légy jó mindhaláligban mik azok a dolgok, amik Misi becsületességére, szellemi tisztaságára utalnak?

Figyelt kérdés
Lehetnek idézetek a műből is... :)

2013. febr. 19. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem furcsa, hogy mással szeretnéd megcsináltatni a házi feladatodat, ami a becsületességről szól?

Érdemes elolvasni a regényt, lehet tanulni belőle egyet s mást...

2013. febr. 19. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Az idézeteket már neked kéne kikeresni
2013. febr. 20. 05:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyébként Misi minden szemétségen kiakadt,

az is mutatja a becsületességét

(eleve az,hogy felháborodik bizonyos dolgokon)

2013. febr. 20. 05:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

capricorn a könyvet elolvastam és szerintem nem kéne azon fáradoznod, hogy minden ilyesfajta kérdéshez lenéző, megvető válaszokon gondolkozz, vagy szabad kérdeznem...ezért regisztráltál erre az oldalra?

Ha igen szerintem nem érte meg. Bocs hogy ezt mondom, de tényleg nincs jobb dolgod?

Szerintem ez a kérdés nem kötelez másokat arra hogy válaszoljanak, sőt meglepő, de arra se hogy megoldják a házi feladatomat!

Kérdeztem! Nem azt mondtam hogy kötelező kommentálni!

Mellesleg köszönöm az őszinte véleményed!!!

2013. febr. 20. 15:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha már rákérdeztél, azért regisztráltam, hogy segítsek a kérdezőknek. Nincs feltett kérdésem, van pár száz válaszom. Ha csak "lenéző, megvető" válaszokat adnék, szerintem nem 90% lenne a statisztikám. ;-)

Nem azért írtam Neked, hogy rossz napod legyen, de a kérdésed kissé kiakasztott, mivel tényleg furcsa a becsületességről kérdezni abban az esetben, ha éppen nem saját kútfőből kívánja megoldani az ember a feladatot. Az egyáltalán nem derül ki a kérdésfeltevésből, hogy egyáltalán láttad a könyvet, amit örülök, hogy elolvastál. (Ráadásul kulcsszavaknak annyit adtál, hogy "légy, olvasmány", ami szintén furcsa egy kicsit szerintem)

Valóban nem kötelező kommentálni, de vannak kérdések, ahol úgy érzem, oda kell írnom egy-két mondatot...

2013. febr. 20. 19:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Amikor kimennek az osztályból Orczyval meglesni a latin tanárt és a házát,/ablakát/ mert reggel elkésik az óráról.

Orczy találja ki a csínyt, de magával hívja Misit, aki nem mer ellentmondani, bár tudja, nem cselekszenek helyesen.

Másik: Amikor elveszíti a posztókalapját a füvészkertben, nem mer szólni senkinek, amikor egy másik alkalommal meglátja a kertész fején a saját kalapját.

Gyanakszik, hogy a reskontó eltűnésében Török János "keze van", de nem meri megvádolni, megkérdezni sem őt, mert nem biztos a dolgában.

Doroghyéknál érzékeli a problémákat, belelát a családi konfliktusba, de próbál Sanyika tanítására figyelni.

Amit elvállalt, annak mindenképpen eleget tesz.

Talán Pósalaky úrnak is azért nem árulja el a reskontó eltűnését, hogy ne izgassa fel, amíg biztosan ki nem derül az igazság.

Elvállalja a levél kézbesítését Török Jánostól, érzi, semmi köze a felnőttek dolgához, azért becsületesen teljesíti a rábízott feladatot.

Bár már tornyosulnak a feje felett a problémák, azért az iskolában, a tanulásban, de kinn az "életben" is próbál helytállni.

S végül a döntés meghozatalában csúcsosodik ki szellemi tisztasága, amikor maga határoz arról, nem akar többé debreceni diák lenni. Át képes látni a bonyolult helyzetet, nincs más megoldás arra, hogy maga mögött hagyja a rossz dolgokat, történéseket, és tiszta lappal indulhasson máshol.

2013. febr. 21. 17:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válszodat ! Sokat segített!
2013. febr. 23. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!