Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szellemi fogyatekos lennek?

Szellemi fogyatekos lennek?

Figyelt kérdés
Masodikos korom ota nem vagyok jo tanulo. Matekból mindig is 2-3as tanulo voltam, 6. -tol kezdve minden nap tanultam de, tenyleg nagyon sokat, hazamentem megebedeltem leultem es tanultam egeszen estig kb 7ig, de valamilyert estere nem tudtam SEMMIT! Ez igy van 6.-os korom ota. Most kilencedikes vagyok es ugyan az minden, most gimnaziumba jarok es nemreg jottem ra, hogy mi szeretnek lenni és szeretnek egyetemre menni de, igy?! Tenyleg minden nap annyit tanulok, nem nezek TV-t sem gepet csak tanulok de, egyszeruen annyira nem megy mar tobb eve, azon is el gondolkoztam, hogy valami baj van az agyammal. Most már ott tartok ha ranezek a fuzetre vagy a konyvre a siras folytogat mert ugy gondolom nem lesz belolem semmi.
2012. jún. 3. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én most egyetemen vagyok így. Sztem nem veled van baj, hanem a tanulási módszereddel. Sokfélét ki kell próbálni mire megtalálja az ember, ami neki a legjobb. Meg a koncentrációképességedet kellene talán fejleszteni.
2012. jún. 3. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Elképzelhető, hogy van valamilyen tanulási zavarod.

Nevelési tanácsadóban tudnak csinálni teszteket, ott tudsz tanácsokat kapni, hogy kezeld, mivel javítható.

Mindenki másképp tanul.

Van, aki jegyzetel, és arra emlékszik, amit leírt.

Van, aki színessel húzza alá a lényeges részeket, a fogalmakat, stb.

Egyesek hangosan felolvassák, mások elolvasnak egy részt, és hangosan elmondják a saját szavaikkal, mintha valakinek meg akarnák magyarázni.

Sokan használják, de talán a legkevésbé hatékony módszer, ha ismételten, gépiesen olvasod a szöveget, vagy bemagolod.

Orrod előtt van a net.

Google > memória fejlesztés / tanulási módszerek

2012. jún. 3. 22:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Szegény :/ tarts szünetet tanulás közben ;)
2012. jún. 3. 23:31
 4/4 anonim válasza:
Nyugi:) Ezen anno én is elgondolkodtam magamon:D Mivel én is általános iskola kb 4. ik osztályától szinte folyamatosan 2 es voltam matekból. A középiskolát csak matektanárral tudtam végigvinni. Egész életemben EGYETLEN 4 esem volt matekból. 5 ösöm soha még általánosban sem:D Most az ELTE re járok végzős régész vagyok. Mellette van egy muzeológus szakmám, és egy tervező grafikusi, ezek mellett az egyik legtehetségesebb "művész növendék" voltam a művészeti suliban és amíg mások csak a pasizással, meg a discóval voltak elfoglalva, addig én 20-30 évvel idősebbekkel csevegtem az élet nagy dolgairól. Ma már tudom, hogy nem hülyébb voltam, vagy az agyammal volt baj, csak egyszerűen az átlagtól eltérően máshogy látok dolgokat, nem azt a logikát használom mint a többség és ezért nem is tudok úgy működni mint más. Mellette meg nem is értettem hogy miért kell ilyeneket tanulni. És hülyébb vagyok? Nem hinném. Ezzel amúgy a mai napig probléma van, mivel nem igazán értem bizonyos dolgoknak az értelmét, nem látom benne a rációt igazán, nem értem, hogy miért kell:D De most már ezt elfogadtam, egyszerűen csak más vagyok és kész.
2012. jún. 5. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!