Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Sürgősen kéne a kőszívű ember...

Sürgősen kéne a kőszívű ember fiaiból Palvicz Ottó jellemzése! Esetleg szombatra max vasárnapra!?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 19:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
12%

Néha már az az érzésem, hogy itt a házi feladat megoldása nem is kérés, hanem rendelés. Mi az, hogy sürgősen kéne?...és még határidőt is adsz.

Te hol akadtál le? Meddig jutottál el?

2013. febr. 15. 21:37
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg úgy ír, mintha mi tennénk neki szívességet...
2013. febr. 15. 21:42
 3/18 anonim ***** válasza:
2%
Bocsánat. Mintha NEM mi tennénk neki szívességet, hanem ez lenne a dolgunk. Hát nem. Én már leérettségiztem, és két diplomát is szereztem. A saját szorgalmamból és eszemből. Próbáld meg te is.
2013. febr. 15. 21:44
 4/18 anonim ***** válasza:
16%
Ő ezredes, ugye
2013. febr. 15. 21:44
 5/18 anonim ***** válasza:
13%
El kéne olvasni akönyvet
2013. febr. 15. 21:50
 6/18 anonim ***** válasza:
4%

Annyit tudok, hogy háromszor párbajoztak Baradlay Richárddal és Palvicz Ottó meg is hal

(de jellemezni nem tudnám)

2013. febr. 15. 21:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Palvicz Ottó az osztrák császári seregben huszárőrnagyi rangban teljesít szolgálatot.

Képzett, bátor katona, a bécsi, majd a pesti forradalom kitörése után ellenfelekké válnak Baradlay Richárddal, aki anyja kérésére otthagyja eredeti szolgálati helyét, és Magyarországra igyekszik.

Palvicz erdőn-mezőn keresztül üldözi a magyar huszárokat, eleget téve ezzel a császári parancsnak.

Osztrák tiszt lévén a magyar szabadságharc leverésében részt kell vennie.

Jó katona, merész, elhivatott, nem futamodik meg a párbaj elől sem, amelyet Richárddal kell megvívnia a Királyerdőben, az isaszegi csatában.

Miután ő kap halálos sebet, feltárja ellenfele előtt titkát.

Itt mutatkozik meg emberi nagysága, igazi jelleme, nemcsak a katonáé, hanem az emberé is.

Plankenhorst Alfonsine titokban kisfiút szült, akinek apja Palvicz Ottó.

Az anya azonban nem engedte a gyermek közelébe az apát, az őrnagy hosszú kutatás után akadt csak a nyomára. Így tudta meg, hogy nyomorban, árvaházban van, méltatlan körülmények között.

Szerette volna kimenteni a gyermekét, hogy rangjához méltó életet élhessen, csak akkor fogadta volna vissza az asszonyt, aki eldobta magától a kis Károlykát.

Ebben a kérdésben becsületes, kitartó, egyenes, vállalni akarja a felelősséget és az apaságot. Gondoskodni akar tudtán kívül született, eddig eldobott, szülei nélkül nevelkedő gyermekéről.

Megbízik ellenfelében, annak lovagiasságában és adott szavában.

/Richárd valóban magához veszi és Edittel együtt felneveli Palvicz gyermekét./

Nem tudom, elég lesz-e ennyi ?

8/18 anonim ***** válasza:
44%

Annyit tudok, hogy háromszor párbajoztak Baradlay Richárddal és Palvicz Ottó meg is hal

(de jellemezni nem tudnám)

9/18 anonim ***** válasza:
39%

Szóval ő egy (tipikus) osztrák katona

(de magasabb beosztású)

2013. febr. 15. 21:52
 10/18 A kérdező kommentje:

Először írtam ide épp ezért nem tudtam hogy hogyan kell kérdést írni hogy ne háborodjanak fel..

erzsimama:Köszönöm szépen!nagyon sokat segítettél!

2013. febr. 16. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!