Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Móricz Zsigmond Úri muri című...

Móricz Zsigmond Úri muri című művében válaszolnátok nekem?

Figyelt kérdés

Szóval két kérdésem lenne ami nem világos:

1.kérdés A zenetanár neve Wagner Adolf vagy Wagner Artúr? Mert ez nem egyértelmű.

Pl. Nagyon boldog vagyok, kegyelmes uram, de nem Szigfrid vagyok, hanem Adolf (2.fejezet)

Wagner Artúr, aki mindent várt, csak ezt a kitüntető modort nem... (29.fejezet)

2. kérdés: a regény 14. fejezetében, hogyan kerül Csuli Zoltán tanyájára, mikor korábban arról olvashatunk, hogy a házában volt, mert a kandisznaja halála után hazahajtatott. (Ezt az állítást erősíti a regény 16. fejezete is.)

2013. febr. 2. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Tíz éve olvastam, nem tudom a választ, de boldog a lelkem, hogy valaki nem azt kéri, hogy meséljük el a sztorit, hanem elolvasta. Remélem, valaki tud segíteni!
2013. febr. 2. 21:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szépen, de sajnos ezzel nem vagyok előrébb. A kérdésem azonban továbbra is aktuális.
2013. febr. 16. 12:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Wagner Artúr, zenetanár

Ezt egy olvasónaplóban találtam.

2013. aug. 10. 11:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, ezt én is megtaláltam, de én olvastam a könyvet és abban ez nem egyértelmű.

Kérem, ha valaki más is olvasta a könyvet, az írjon nyugodtan, mert engem őszíntén szólva nem győznek meg ezek az internetes olvasónaplók, szerintem nem mindig pontosak.

2013. aug. 23. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!