Lég jó mindhalálig, elfelejtetem?
Ez a kötelező olvasmányunk . Év elején elolvastam , hogy túl legyek rajta, de már semmire nem emlékszem( na jó nagyából rémlenek dolgok, de nem ennyire... )
MI a jelentőségük a következő tárgyaknak? :
kalap, lottó, újság,kés, csomag, cipőpaszta
Előre is nagyon köszönöm ! :)
Nyilas Misi életében van fontos jelentőségük, egy-egy eseményhez kötődnek a történetben.
kalap: Misi tanulni jár a füvészkertbe, és véletlenül elhagyja a posztókalapját, emiatt novemberben is szalmakalapban jár, ezt teszi szóvá a vallástanár.
lottó: az idős és vak Pósalaky úrhoz jár felolvasni Misi délutánonként. Ő álmodik valamit, a takarítónő megfejti az álmot, és behelyettesíti számokkal, melyik esemény minek felel meg. A vak úr pedig megbízza Misit, hogy tegye meg ezeket a lottón. A bonyodalmak itt kezdődnek.
Misi elveszíti, legalábbis azt hiszi, a reskontót, kijönnek a számok, tehát pénznyeremény jár érte, stb.
Nem tudom, el kell-e mesélni, mi következik ezután ?
újság: Pósalaky úrnál olvas az újságból, újságban jelennek meg a kihúzott számok is.
kés: a "pakk" csomag felbontásakor Böszörményi kését megtalálja Misi a csomag "romjai" között, és eldugja, mert egy kicsit bosszút akar állni a nagy darab fiún, aki szintén megdézsmálta a neki küldött ennivalót, még a kéz és cipőkrémet is megette.
csomag: ez előbb leírtak ide is vonatkoznak.
Misi szüleitől pakkot kap, kiváltja, de el kell mennie órára, s mire visszajön a szobatársai felbontják és megeszik a benne küldött dolgokat, Böszörményivel az élen.
cipőpaszta: már ezt is leírtam az előbb, nem időrendi sorrendben adták fel a szavakat.
A pakkban, csomagban édesanyja Misinek krémet is küldött, amellyel a kezét és a cipőjét is be tudja kenni: a cipőt azért, hogy ne ázzon be, a kezét azért, ha kifújja a szél.
Böszörményi falánkságában pedig még ezt a krémet is megeszi, amiért hosszú időre nevetség tárgya lesz.
Szia, jó tanulást az új évben !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!