Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kölcsey Ferenc pontosan hogy...

Kölcsey Ferenc pontosan hogy vesztette el egyik szemét?

Figyelt kérdés
Házi feladatba kéne de mindenhol azt írják, hogy himlő következtében. De mégis csak pontosan ez hogy volt. Az egyik parázs belerepült a szemébe??

2013. jan. 28. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
35%

Hogy jön a himlő és a parázs egymáshoz?

Feketehimlős volt, a vírus miatt az egyik szemét elvesztette.

2013. jan. 28. 16:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem. mert állítólag feketőhimlője miatt bekellett ülnie a kályhába ahonnan kicsapott a parázs de nem vagyok benne biztos..-.-
2013. jan. 28. 16:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekkorában Kölcsey, ahogy mondod, feketehimlős lett, mivel eléggé betegeskedő, gyenge immunrendszerű gyermek is volt. Az akkori gyógymódok pedig egészen eltértek a maitól, és úgy gondolták, ha a himlős gyermeket a kemencébe bújtatják, a hólyagok elmúlnak, kifakadnak. Azonban, a beáramló levegőtől, amikor nyitották a kemencét, lángra lobbant a parázs, Kölcsey bal szemébe pedig szikra pattant.
2013. jan. 28. 16:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Tévhit, hogy a "himlő ráment a szemére".
2013. jan. 28. 16:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen valami ilyesmire emlékeztem én is! De az életrajzában mindenhol feketehimlőt írtak de nekem ez rémlett gondoltam megkérdezem inkább itt . És köszönöm!:)
2013. jan. 28. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!