Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk, kérdések? HELP!
A pál utcaiak elnökött választanak. Ki lesz az elnök? Ki sértödik meg? Muttasd meg a grundot! Mi az einstand? Kik? Kivel? Hol? Hogyan követik el? Boka vissza fogadja az áruló Gerébet. Miér változtatja meg korrábbi döntését? Melyik ifjusági regény játszik szerzet a visszafogadásba?
A pál utcaiak győznek, Nemecsek meghal. De mintha mindez hiábavaló lett volna. Miér? Mi történt,
" és akinek kell annak meg nincs könyve "
Rossz kifogás VAN KÖNYVTÁR, sőt a legtöbb antikváriumban is fellelhető ez a könyv kemény 200 Ft-ért... Egyszerűen le se sz*rja inkább kitalálja ezt a rossz kifogást aztán mehet a másoktól kiszedett infokból gyorsan dolgozat összecsapás.
De ha már rá se ránt, legalább a google-t tudná használni. (Bár gondolom most jön a "nete sincs" KAMU)
Az egy dolog hogy te most annak akarsz segíteni akinek nincs
könyve az menjen el a könyvtárba de ha az sincs akkor a könyv a interneten is el tudod olvasni de ha interneted sincs akkor pedig így jártál akkor pedig el lehet mennei könyvesboltba megrendelni. ennyi.
1.Boka lesz az elnök
2.Geréb sértődik meg
3.nézz utána
4.az einstand egy különleges pesti gyerek szó mikor valamelyik erősebb fiú golyózni,tollazni vagy szentjánoskenyér-magba vagyis boxenlibe játszani lát magánás gyöngébbet s a játékot el akarja venni tőle akkor azt mondja:einstand ez a csúf német szó azt jelenti hogy az erős fiú hadizsákmánynak nyilvánítja a golyót s aki ellenállni merészel azzal szemben erőszakot fog használni,az einstand teháthadüzenet is egyszersmind az ostromállapotnak az erőszaknak az ököljognak és a kalózuralomnak rövid de velős kijelentése.
5.A pásztorok a gitt-egylet tagjaival
6.A Múziumban
7.úgy követik el hogy a pásztorok kényszerítik Nemecseket arra hogy szedje össze és adja át a golyókat
8.A könyv szerint igen,a film szerint nem.
9.Mert úgy gondolja hogy Geréb megjavult amúgy meg a többiek is megszavazták.
10.Nézz utána!
11.azért mert hiába győztek mégis elvesztették aaz új kapitányukat és egyben a pajtásukat is!
az hogy Nemecsek miatt nyerték meg a csatát.
én most ezeket leírtam de jobb lett volna ha ezek után te néztél volna utána van könyved vagy nem?
Ezek olyan kérdések voltak amikre egy óvodás is tudna válaszolni.Ha pedig másoknak szeretted volna ezt gyűjteni akkor minek tetted ki ezt a kérdést te is utánanézhettél volna.
Fogadjunk hogy egyszer sem olvastad el én már vagy 4-szer elolvastam és megint bele fogok kezdeni.
És innen is látni hogy kis lustácska vagy hogy ha ezeket az egyszerű kérdéseket kitetted.
1.Boka
2.Geréb
3.Az olvasd el a könyvből
4.Egy pesti gyerekszó ami azt jelenti,hogy valakik elveszik valakitől a játékát(Lásd,Nemecsekék amikor a Múzium-kertben golyóztak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!