A kőszívű ember fiai című künyvvel kapcsolatos olvasónapló kérdések SÜRGŐS: 1. Kicsoda Aranka? , Miért veszi maga mellé Baradlainé, Arankát? 2. Mit húz alá Baradlainé piros tintával? 3. Esküvő: Mi okoz megdöbbenést és miért?
Lécco segítsetek NAGYON SÜRGŐS!!!!!
Előre is köszönöm. :-)
Miért nem olvasod el?
Jó könyv, és van rá egy téli szüneted!
Aranka a főszereplők anyja, Baradlay özvegye. (ez a legalapvetőbb tudnivaló)
a többit találd ki, vagy olvasd el a könyvet.
Jajajaj ! Nem így van, ahogy az utolsó válaszoló írta !
Aranka a pap lánya, és Baradlay Ödön /a legidősebb fiú/ kedvese, azért küldte az apa Oroszországba, a cári udvarba, hogy elfelejtse szerelmét. Az idős Baradlay nem tartotta méltónak a szegény papleányt fiához.
4
Baradlayné azért veszi maga mellé Arankát, hogy meggyőződjék róla, méltó-e a fiával kötendő házasságra.Az anya hazahívja legidősebb fiát.
Közben farkaskaland, a jeges lékbe esve Ödönt ugyan kimenti Leonon, de beteg lesz, a két nő már együtt várja haza, együtt aggódnak felépülésért.
Piros tinta: gondolom azokat a sorokat húzza alá piros tintával, amelyeket nem akar teljesíteni férje végrendeletéből, illetve éppen az ellenkezőjét akarja tenni annak, amit férje megparancsolt neki.
Utolsó! Egyetértek veled. Engem is zavar, amikor olyan kérdésekre, amire senki nem válaszol, mert csak lustaság miatt nem tudják a választ, Erzsimama megoldja helyettük.
Olyat is láttam, ahol meg sem köszönték. Itt is miről van szó?
A kérdező nemhogy nem olvasta a könyvet, de még csak ki sem nyitotta. Ez világosan látszik.
A helyesírásra sem figyel.
Ez itt egy olyan oldal, ahol kérdéseket lehet feltenni amire általában válaszolnak az olvasók. És nem véleményt alkotnak.
Amúgy a válasz:
1, Pap lánya, aki később Ödön felesége lesz, 2 gyermekük lesz.
2, Azért veszi magához, mert úgy gondolja, hogy Aranka kedves jó lelkű leámy, és megakar ról a győződni, hogy jó lesz-e Ödön feleségének.
3, Nem tudom ;)
4, Nem Barladayné köt házzaságot, hanem Ödön és Aranka, és ráadásul Ödönnek nem Arankát szánták, hanem egy nemes, gazdagabb lányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!