Különleges nyelvtan házi?!
1.
4 páratlan számból, hogyan lehet húszat csinálni?
2. 1 apa 100kg-os, két fia 50-50kg-os. hogyan mennek át egy csónakkal a folyón, ha a csónak csak 100kg-t bír el.
3.-Hova mentek húszan, ludak?
-Nem vagyunk mi húszan ludak, mert ha még ennyien volnánk, s fél ennyien, akkor ennénk húszan ludak. Hányan vannak a ludak??
Ez unokatesóm házija nyelvtanból.. Sajnos 25 évesen nem tudok hozzá szólni,ezekhez! Esetleg ha valakinek van valami ötlete, mert azt hiszem ezeket nem matemaitailag kell megoldani!
Huh, én se nagyon értek hozzá, de lehet, hogy mégis matek. Ezt találtam:
[-Hova mentek húszan, ludak?
-Nem vagyunk mi húszan ludak, mert ha még ennyien volnánk, s fél ennyien, akkor ennénk húszan ludak. Hányan vannak a ludak?]
Azt a számot kell megtalálni, melyet önmagával megszorozva, és a felét még hozzáadva, 20-at kapok.
Ez nem lehet más, mint a 8, hiszen 8+8+4=20.
És ha még nem unsz, akkor "hangosan" gondolkodom (bár logikából elég gyenge vagyok, de hátha csoda történik:)
Először átmegy a két fiú - az száz kiló;
az egyik visszamegy a csónakkal, és átmegy egyedül az apa;
a másik fiú visszamegy a tesóért, és megint átmennek együtt - az 100 kiló és mindenki odaát van.
Valaki logikakedvelő? Jó ez így?
:)
"(bár logikából elég gyenge vagyok, de hátha csoda történik:)"
Úgy látszik, csoda történt.
Tigi, nagy fej vagy!
3+7+1+9=20
Sírva fakadok,hirtelen megöregszem és megcsúnyulok szégyenemben, amiért 25 évesen lehet ilyet nem megoldani....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!