Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egyre több a diplomás. Diploma...

Egyre több a diplomás. Diplomamánia? Diplomakérdés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy agyon feszegetett témával kapcsolatban szeretnék véleményeket hallgatni. Ez a diplomakérdés. Ma már egyre több embernek van és ez az igény azóta sem változott. Most egy egyszerű (épp hogy megélsz (talán) ) állásnál is alapkövetelmény. A bsc (alap) 3,5 év. Tehát ennyivel kitolódik a munkába állás. Ugyanakkor nagy valószínűséggel nem fogsz jobban keresni mint egy szakmunkás, sőt...

Sziasztok!

Egy agyon feszegetett témával kapcsolatban szeretnék véleményeket hallgatni. Ez a

diplomakérdés. Ma már egyre több embernek van és ez az igény azóta sem változott. Most egy

egyszerű (épp hogy megélsz (talán) ) állásnál is alapkövetelmény. A bsc (alap) 3,5 év.

Tehát ennyivel kitolódik a munkába állás. Ugyanakkor nagy valószínűséggel nem fogsz jobban

keresni mint egy szakmunkás, sőt...

Szerintem az emberek többsége már szívesen végezne bármilyen munkát csak legyen. Tehát nem

biztos hogy azért megy diplomára az ember mert nem akar kétkezű munkát végezni, hanem mert

abban több lehetőséget lát. Bár hogy mennyi a lehetőség azért arról lehetne vitatkozni.

Ugye régebben az érettségi volt az alap, ma már a bsc diploma, pár év múlva az msc, utána

meg a Phd. És akkor ha minden jól megy 30-32 évesen már kereshetsz is egy minimálbéres

rabszolga munkát, mert ugye mindenkinek phd fokozata lesz. (mindenki zseni?!) És amiből sok van az általában nem ér sokat.

A szülői parancsra azért én is elkezdtem egy egyetemet. Még csak félév telt el de már bánom. Egyrészről itt van a csodálatos hallgatói szerződés, másrészről rohadt nehéz a suli. Minden vizsgát, kiszenvedek egy kettesre. De muszáj mert a diploma az alap. És akkor ez még csak egy bsc.

2013. jan. 22. 08:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem fog olyan sok ember végezni, mert a nagy része nem fogja kibírni a 3,5 évet. A maradék meg majd kap munkát.
2013. jan. 22. 18:22
 12/15 A kérdező kommentje:
8-9 óra meló. Szép is lenne. Levegőt nem lehet venni, nem hogy dolgozni mellette. Mondjuk van egy srác a csoportból szín jeles mindenből és még dolgozik melletti. Senki sem tudja hogy csinálja. Emberfeletti. Rajta kívül mindenki kettes. Na mindegy maradok amíg ingyen van azt majd meglátom hogyan tovább. Drukkoljatok! :)
2013. jan. 22. 18:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Egyébként még annyit szerettem volna mondani hogy jó lenne egy olyan szak ami mellett lehetne dolgozni is. Mert a puszta tanulásba beledöglök. Mivel a muszakinak se ér sokat a papírja egy könnyebb sulinak még értéktelenebb. Tehát az tényleg időpocsékolás. A BME mellett meg dolgozni nem lehet.
2013. jan. 22. 18:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez az,hogy nem lehet mellette dolgozni, tudom. Pont azért írtam, hogy most tanulj, ha van lehetőséged, mert ha már elhelyezkedtél, úgy esélytelen egy nappali tagozatos szakot megcsinálni (BME-n sok szak van amiből csak nappali indul).

Átjön az is az írásodból, hogy nagyon nem szereted most ezt a sulit. Akár azt is megpróbálhatod, hogy kipróbálod magad a munkaerő piacon, közben gondolkodsz, hogy mégis tanulnál-e valamit. Nyár körül beadhatod valahova a jelentkezésed és szeptemberben még mindig folytathatsz egy másik sulit. Addig pedig kicsit belekóstoltál a munkába is.

2013. jan. 23. 07:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Még valami eszembe jutott: Az első év mindenhol kemény, azon belül is az 2. félév, tehát ami most van. Ne azt nézd, hogy mindenből kettes vagy, hanem, hogy kb. hol helyezkedsz el a többiekhez képest. Mindenhol van egy-egy csodabogár akik érthetetlen módon mindenből ötösök, nem hozzájuk kell viszonyítani. Ha mondjuk a fele banda megbukik és te átmész mindenből "csak" kettessel, az egyáltalán nem baj az elején. Most meg van a kettes, tök jó. Következő félévekben lesz az majd hármas, négyes, ötös. Egyszerűen bele kell szokni.

Persze az továbbra is érvényes, hogy szeresd amit tanulsz, mert ez fogod csinálni is később. Tanácsot tudok adni, de ezt nem tudom helyetted megmondani.

2013. jan. 23. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!