Egyre több a diplomás. Diplomamánia? Diplomakérdés?
Sziasztok!
Egy agyon feszegetett témával kapcsolatban szeretnék véleményeket hallgatni. Ez a diplomakérdés. Ma már egyre több embernek van és ez az igény azóta sem változott. Most egy egyszerű (épp hogy megélsz (talán) ) állásnál is alapkövetelmény. A bsc (alap) 3,5 év. Tehát ennyivel kitolódik a munkába állás. Ugyanakkor nagy valószínűséggel nem fogsz jobban keresni mint egy szakmunkás, sőt...
Sziasztok!
Egy agyon feszegetett témával kapcsolatban szeretnék véleményeket hallgatni. Ez a
diplomakérdés. Ma már egyre több embernek van és ez az igény azóta sem változott. Most egy
egyszerű (épp hogy megélsz (talán) ) állásnál is alapkövetelmény. A bsc (alap) 3,5 év.
Tehát ennyivel kitolódik a munkába állás. Ugyanakkor nagy valószínűséggel nem fogsz jobban
keresni mint egy szakmunkás, sőt...
Szerintem az emberek többsége már szívesen végezne bármilyen munkát csak legyen. Tehát nem
biztos hogy azért megy diplomára az ember mert nem akar kétkezű munkát végezni, hanem mert
abban több lehetőséget lát. Bár hogy mennyi a lehetőség azért arról lehetne vitatkozni.
Ugye régebben az érettségi volt az alap, ma már a bsc diploma, pár év múlva az msc, utána
meg a Phd. És akkor ha minden jól megy 30-32 évesen már kereshetsz is egy minimálbéres
rabszolga munkát, mert ugye mindenkinek phd fokozata lesz. (mindenki zseni?!) És amiből sok van az általában nem ér sokat.
A szülői parancsra azért én is elkezdtem egy egyetemet. Még csak félév telt el de már bánom. Egyrészről itt van a csodálatos hallgatói szerződés, másrészről rohadt nehéz a suli. Minden vizsgát, kiszenvedek egy kettesre. De muszáj mert a diploma az alap. És akkor ez még csak egy bsc.
Én annyit tudok ehhez hozzászólni, hogy lediplomáztam, nem nagyon találtam munkát a szakmámban. Gondoltam, legyen akkor kétkezi munka (valamilyen szakmunka), úgy gondolkodtam mint te, hogy kevés a szakmunkás, biztos keresettebbek. Csak egy picit kezdtem bele ebbe a B verzióba, de azt kellett megtapasztalnom, hogy még keservesebb, mint diplomásként. Úgyhogy megyek vissza az eredeti végzettségemhez és próbálok az eredeti diplomámmal érvényesülni. Nem fényes a helyzet, de diploma nélkül még rosszabb. (azért azzal sem értek egyet, hogy mindenkinek phd-ja lenne. Ha megcsinálod, szerintem azért értékelni fogják)
A többivel egyet értek,csak annyit akartam,hogy ne idealizáld a szakmunkát, mert lehet, hogy koppansz. (nem becsülik meg őket, sem)
a szakmunkás bizonyítványhoz is normális követelmény szintet kellene meghatározni és gyakorlatorientált képzés lenne az alap.a selejtet kiszórni az elején és csak az elit maradjon ott is.akkor lenne megbecsülése a szakiskolában végzettek,igazi nem felületes tudással.
de sajnos a jelenlegi állás:OKJ semmi, diploma alap (azaz wc papír),érettségi úgyszintén.
nem hiszem, hogy belgyógyászból, programozó matematikusból, vagy vegyészmérnökből túlképzés lenne
nincs olyan, hogy "diplomás"
olyan van, hogy orvos, gyógyszerész, matematikus stb.
te mire jársz, ami ennyire nem jó?
kérdező, a BME az egy kemény suli
a mérnök infó az egy kemény szak
nem bántásból, de picsogás helyett inkább szedd össze magad, és tanulj
mi lenne veled, ha 8-9 óra meló mellett járnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!