Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egyre több a diplomás. Diploma...

Egyre több a diplomás. Diplomamánia? Diplomakérdés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy agyon feszegetett témával kapcsolatban szeretnék véleményeket hallgatni. Ez a diplomakérdés. Ma már egyre több embernek van és ez az igény azóta sem változott. Most egy egyszerű (épp hogy megélsz (talán) ) állásnál is alapkövetelmény. A bsc (alap) 3,5 év. Tehát ennyivel kitolódik a munkába állás. Ugyanakkor nagy valószínűséggel nem fogsz jobban keresni mint egy szakmunkás, sőt...

Sziasztok!

Egy agyon feszegetett témával kapcsolatban szeretnék véleményeket hallgatni. Ez a

diplomakérdés. Ma már egyre több embernek van és ez az igény azóta sem változott. Most egy

egyszerű (épp hogy megélsz (talán) ) állásnál is alapkövetelmény. A bsc (alap) 3,5 év.

Tehát ennyivel kitolódik a munkába állás. Ugyanakkor nagy valószínűséggel nem fogsz jobban

keresni mint egy szakmunkás, sőt...

Szerintem az emberek többsége már szívesen végezne bármilyen munkát csak legyen. Tehát nem

biztos hogy azért megy diplomára az ember mert nem akar kétkezű munkát végezni, hanem mert

abban több lehetőséget lát. Bár hogy mennyi a lehetőség azért arról lehetne vitatkozni.

Ugye régebben az érettségi volt az alap, ma már a bsc diploma, pár év múlva az msc, utána

meg a Phd. És akkor ha minden jól megy 30-32 évesen már kereshetsz is egy minimálbéres

rabszolga munkát, mert ugye mindenkinek phd fokozata lesz. (mindenki zseni?!) És amiből sok van az általában nem ér sokat.

A szülői parancsra azért én is elkezdtem egy egyetemet. Még csak félév telt el de már bánom. Egyrészről itt van a csodálatos hallgatói szerződés, másrészről rohadt nehéz a suli. Minden vizsgát, kiszenvedek egy kettesre. De muszáj mert a diploma az alap. És akkor ez még csak egy bsc.

2013. jan. 22. 08:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én annyit tudok ehhez hozzászólni, hogy lediplomáztam, nem nagyon találtam munkát a szakmámban. Gondoltam, legyen akkor kétkezi munka (valamilyen szakmunka), úgy gondolkodtam mint te, hogy kevés a szakmunkás, biztos keresettebbek. Csak egy picit kezdtem bele ebbe a B verzióba, de azt kellett megtapasztalnom, hogy még keservesebb, mint diplomásként. Úgyhogy megyek vissza az eredeti végzettségemhez és próbálok az eredeti diplomámmal érvényesülni. Nem fényes a helyzet, de diploma nélkül még rosszabb. (azért azzal sem értek egyet, hogy mindenkinek phd-ja lenne. Ha megcsinálod, szerintem azért értékelni fogják)

A többivel egyet értek,csak annyit akartam,hogy ne idealizáld a szakmunkát, mert lehet, hogy koppansz. (nem becsülik meg őket, sem)

2013. jan. 22. 08:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hova jársz egyébként? Az sem mindegy. Meg általánosságban az is elmondható,hogy ha már meg van a bsc,nem érdemes megállni, msc-ig jó elmenni
2013. jan. 22. 08:35
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

a szakmunkás bizonyítványhoz is normális követelmény szintet kellene meghatározni és gyakorlatorientált képzés lenne az alap.a selejtet kiszórni az elején és csak az elit maradjon ott is.akkor lenne megbecsülése a szakiskolában végzettek,igazi nem felületes tudással.

de sajnos a jelenlegi állás:OKJ semmi, diploma alap (azaz wc papír),érettségi úgyszintén.

2013. jan. 22. 09:52
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem az a fő probléma, hogy nagyon-nagyon kevés a munkahely és alacsony az oktatás (ált. és középsuli) színvonala,vagy legalábbis nagy különbségek vannak az iskolák között. Olyan munkára is bsc diploma lett az elvárás, amihez bőven elég volna egy középfokú végzettség és némi "józan paraszti" gondolkodás.
2013. jan. 22. 10:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Van szakmán de nem 60.000Ft.-ból akarok megélni ezért egyértelműen továbbtanultam. Szakmunkásokból sincs hiány, az én szakmám állítólag hiányszakma mégsem kapott senki a 30. fős osztályba állást vele.
2013. jan. 22. 10:43
 6/15 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy belgyógyászból, programozó matematikusból, vagy vegyészmérnökből túlképzés lenne

nincs olyan, hogy "diplomás"

olyan van, hogy orvos, gyógyszerész, matematikus stb.

te mire jársz, ami ennyire nem jó?

2013. jan. 22. 11:01
 7/15 A kérdező kommentje:
BME mérnök informatika. Ugyanaz mint az ELTE programtervező matematikus csak nálunk még fizika is van ami persze ugyanolyan nehéz mint a matek. Nem könnyű találni normális jegyzetet. Gyakorlaton max a tizede van leadva. A zh-k baromi nehezek, és persze bármi lehet bennük. Egyik tanáromtól (diszkrét matek) megkérdeztem mi lesz a zh -ban. Válasz: számok! Én: (ANYÁD!). Legszebb esetben az megy át aki már év elején tudja az egész anyagot. Egy másik tanár (szintén matek) aki rendesnek mondható az meg csütörtökön mondta meg hogy mi lesz a holnapi dogában. Persze senki sem tudta hogy lesz holnap doga. Vicces egy nap volt. Mindenki már reggel 5 kor benn csücsült és dugtuk össze a fejünket hogy akkor hogyan is kéne megoldani a dolgokat. Szerencsére a fele csoport megkapta a kegyelem kettest. Na ebből elképzelni még három évet. Msc az kizárva. Ha ezt letolom akkor le*zopom magam.
2013. jan. 22. 14:36
 8/15 A kérdező kommentje:
Meg hát persze kur*a sokan tolják ezt a szakot is. Tehát mire elvégzem (ha elvégzem) addigra nem érek vele semmit sem. És hát informatika is (ami inkább matek, fizika néha ha jó kisfiúk vagyunk akkor odaengednek a géphez is "játszani", de főleg fejben meg papíron kell programozni) tehát percenként változik, és aki nem tud lépést tartani (szerintem kevesen) az nem él meg belőle.
2013. jan. 22. 14:40
 9/15 anonim ***** válasza:

kérdező, a BME az egy kemény suli

a mérnök infó az egy kemény szak

nem bántásból, de picsogás helyett inkább szedd össze magad, és tanulj

mi lenne veled, ha 8-9 óra meló mellett járnál?

2013. jan. 22. 16:18
 10/15 anonim ***** válasza:
Vagy most válts,ha nagyon nem érzed neked valónak ezt a szakot. Végül is még csak fél év ment el, nem 8-10 év (van aki elhúzza addig). Ha van lehetőséged, most tanulj,mert később sokkal nehezebb
2013. jan. 22. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!