-x²=9 mivel egyenlő?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A házimhoz kellene egy kis segítség. Egyenletben jött ki ez,és ugye most az következne,hogy gyököt vonok,de negatív számból tudtommal nem lehet. Most akkor ez a végeredmény,vagy rosszul tudom.Mert ha mondjuk x²=9 lenne,akkor tudnám,hogy x=|3|.

Köszi:)

2012. dec. 14. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:

valós számok körében ennek az egyenletnek nincs megoldása.

azért nézd meg az előző lépéseket, hátha ott van valami hiba, bár megjegyzem az is teljesen jó megoldása egy feladatnak hogy nincs megoldás.

2012. dec. 14. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha -x^2=9, akkor beszorozva (-1)-gyel --> x^2=-9

és ugye a négyzet nem lehet negatív, tehát nincs megoldás.

2012. dec. 14. 19:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Az x^2=9 megoldása |x|=3 lenne, nem mindegy.

Azonban a -x^2=9 egyenletre az a helyes válasz, hogy az egyenletnek nincs valós megoldása.

(A komplex számsíkon 0+3i és 0-3i lenne a 2 megoldás, de feltételezem ilyet nem tanultatok)

2012. dec. 14. 20:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Az |x|=3-at ugye úgy is felírhatjuk,hogy x=±3 ?

Persze,nem tanultunk még a komplex számokról,csak annyit tudok róla,hogy 3d-ben képez a koordinátarendszeren.Egyébként nagyon érdekelne,egy jó cikk a komplex számokról :)

2012. dec. 15. 02:07
 5/6 anonim ***** válasza:
2012. dec. 16. 18:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi,ezt a cikket már én is rég elolvastam,de nem nagyon sikerül megértenem,hogy hogyan is tudom alkalmazni. Ennél gyakorlatiasabb magyarázat kellene. Ha könyvet tudnál esetleg ajánlani,annak is örülnék(van könyvtárbérletem :) )
2012. dec. 17. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!