Egy tavon lebegő álló vízibicikliről fejest ugrik a tóba egy gyerek. Melyik állítás igaz, a gyerek és a vízibicikli vízszintes irányú lendületére, az ugrás pillanatában?
Istenem, ha már nem vagy képes a fizika könyvedben a lendület fogalmát elolvasni (mert az alapján simán megoldható lesz a feladat), legalább a kérdést írd ki normálisan. HOL VANNAK AZ ÁLLÍTÁSOK?
És valami "segítségetek, légyszíves" vagy hasonló...
Köszönést is írtam volna,valamint "kértem volna a segítséget"
is,méghozzá szépen,de a rendszer nem engedte addig elküldeni amíg ezeket nem töröltem,mert szerinte a kérdés szempontjából nem fontos. Szóval töröltem.
Köszönöm a hozzászólást. :)
........Valamint nincs fizika könyvem,egyenlőre.
Szóval tényleg köszi.
"Melyik állítás igaz"
De ha nem írod be az állításokat, mondjuk egy hozzászólásba, akkor még az se tud neked segíteni, aki akar...
De szerintem az lesz a jó válasz, hogy a két lendület összege 0.
A vízibicikli úszik a vízen, nem lebeg. (Például egy hal lebeg a vízben.)
Az ugrás pillanatában az igaz, hogy a gyerek és a vízibicikli lendületének előjeles összege megegyezik az ugrás előtti lendületek előjeles összegével.
A: A vízibiciklinek és a gyereknek azonos lesz a lendülete.
B:Egyenlő nagyságú,de ellentétes irányú lesz a lendületük.
C:A gyereknek nagyobb,a vízibiciklinek ezzel ellentétes irányú és kisebb lesz a lendülete.
Ezek az opciók vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!