Leellenőrizné nekem valaki ezeket a feladatokat? Igazán hálás lennék érte. Kiszámoltam őket, csak biztos akarok lenni benne
1. Egy dugattyúval lezárt tartályban 85 kPa nyomású szén-dioxid (M=44g/mol) gáz van. A kezdetben 11 ºC-os gáz hőmérsékletét 70 ºC-kal megnöveljük. Mekkora lesz a gáz nyomása, ha a dugattyú nem mozdul el? (n=8,02 mol jött ki)
2. Egy fecskendőben argon gáz van (M=40 g/mol) 0.153 MPa nyomáson. Mekkora a térfogata mm3-ben, ha hőmérséklete 66 ºC, tömege pedig 65 μg? (V=29,9 mm3 jött ki)
3.Egy dugattyúval lezárt 0.767 m3-es tartályban oxigén (M=32 g/mol) gáz van. A gáz hőmérséklete 130 ºC. A gáz térfogatát a tartály hőmérsékletének változtatásával 868.8 dm3-re változtatjuk. Mekkora a gáz hőmérséklete, ha nyomása a folyamat során állandó? (T2=456,5 K lett az eredmény)
4. Egy dugattyúval lezárt tartályban 85 kPa nyomású szén-dioxid (M=44g/mol) gáz van. A kezdetben 11 ºC-os gáz hőmérsékletét 70 ºC-kal megnöveljük. Mekkora lesz a gáz nyomása, ha a dugattyú nem mozdul el? (p2=105950 Pa jött ki)
0,425-öt írtam be, így már elfogadta. Köszönöm szépen a segítséget! :)))
Egyébként ennyire szereted a fizikát, hogy képes vagy éjfélkor számolgatni nekem? :D Vagy inkább segíteni szeretsz ennyire?
Ja, magyarázat a wolframhoz:
p,V,T a kezdeti állapot(T celsius-ban)
q,W,S a végső állapot (S °C-ban)
szóval a végén a W a keresett térfogat m³-ben.
Nem is rossz, csak tudni kell használni :D
Egyébként ha már szereted a fizikát, lesz még két teszt :D Ha ide írok azt megkapod, persze csak ha szeretnéd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!