Ezzel a számológéppel lehet komplex számokat számolni, szögeket (fázist) megadni?
Az láttam csak még nem tudtam kiprobalni...
valojaban fokent a fazis (szogre ) vagyok kivancsi hogy meg.e lehet adni...
Mint ennel
Shift alatt 4.ik RCL es folotte oda van irva ilyen L féle betu
A Casio fx-570ES -sel valóban lehet komplex számokkal is dolgozni, de a RCL gombnak ehhez semmi köze, az egy memóriában tárolt értéket ad vissza.
Ha ez a gép érdekel szívesen válaszolok, én is ezzel dolgozom.
Jaj bocsi, elnéztem
Ami a RCL felett van gomb,..arra gondolok
ha megnyomod a shiftet akkor tudod használni hogy szoget(fazist) adhatsz meg komplex szamoknál.
Erre a funkciora vagyok kivancsi hogy mi a neve es hogy amit en linkeltem az kepes e ra?
KOSZI
Igen, a Casió -nál komplex számot polárkoordinátás alakban is be lehet vinni. Sajnos csak angol leírást találtam:
Hogy a te géped mit tud, azt nem tudom.
Azt hiszem valamikor innen töltöttem le egy CASIO szimulátor programot, ezen meg lehet nézni, hogy körülbelül mit tudnak:
Köszi a programot :)
Nem jottem rá arra,hogy hogyan kell állítani a Degreas Radian vagy ANgle ben számoljon.
Hogyan kellene beallitanom hogy polárkoordinátás alakban kapjam meg az erdeményt?
szoval ha beirok ilyet pl.
8/80 osztás 2/30 = 4/50 legyen?
SHIFT + MENŰ -vel lehet beállítani nagyon sok mindent.
Ezen a videón használom ezt a programot, a szög beállítást ott lehet látni:
Köszönöm most már úgy kapom meg az eredményem ahogy akartam :)
Esetleg azt nem tudja megmondani,hogy hogy kell hazsnálni a tortjelet a szamologepben?
(Ami a 7 szám felett van gomb es ket kis kocka a tortjellel elvalasztva)
Attól függ a működése, Setup-ban hogy lineár (egysoros) vagy math (több soros ) Input mód van-e beállítva.
Egysoros bevitelnél: az egész után megnyomom, a számláló után megnyomom ) kis l alakokkal választja el őket.
Math módban előbb megnyomom (magában vagy shift -tel) és "kiadja" a fazont, amit ki kell tölteni.
Biztosan menni fog - ha gond lenne, írjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!