Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizika TZ pls:| (? ) (8. osztály)

Fizika TZ pls:| (? ) (8. osztály)

Figyelt kérdés

1.

Melyikkel érintsük meg az alábbi testek közül az elektromos állapotban lévő elektroszkópot, ha el akarjuk vezetni róla a tebblettöltéseket?

a)műanyag vonalzó b)grafit ceruzabél c)rézcsavar d)üvegpálca

2.

Jelöld I-vel az igaz, H-val a hamis állításokat!

a)Az elektromos mezőt munkavégzés szempontjából jellemző mennyiség a feszültség

b)Az ampermérőt párhuzamosan kell az áramkörbe bekapcsolni.

c) Párhuzamosan kapcsolt fogyasztók csak egyszerre működhetők.

3. [link]

4. [link]

5. Egy motorkerékpár izzólámpáján 1perc alatt 150C nagyságú töltés áramlik át. mekkora erősségű elektromos áram halad át az izzón?

6. [link]

Segítsetek légyszi:3

2012. dec. 4. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:
KÖÖÖÖNYV?
2012. dec. 4. 18:36
 2/6 A kérdező kommentje:
apánálhagytam..xd
2012. dec. 4. 18:40
 3/6 anonim válasza:

3. ha a méréshatár 5 és ugyan annyi a skála akkor csak le kell olvasni hogy a mutató hol van. szóval az 1,5.

ha meg 25 a méréshatár akkor meg meg kell szorozni 5tel amit ott látsz. akkor az 1,2*5

előre bocsi ha nem jót mondok de próbálok segíteni én is 8as vagyok tegnap írtam tzt:d

4. hát hogy sorosan legyen csak össze kell kötni szerintem.

6.a) egyenes arányosság

b)- nemtudom

2012. dec. 4. 19:39
 4/6 anonim válasza:
előző vagyok.írj privibe hogy milyen tesztfüzetbe vagy lapra szoktátok e csinálni a dolgozatot.
2012. dec. 4. 19:41
 5/6 A kérdező kommentje:

ezt tudja valaki?:\

egészítsd ki az állítást úgy, hogy igaz legyen

1A erősségű az........., ha 2s alatt............töltésű elektromos tulajdonságú részecske halad át a vezető keresztmetszetén

2012. dec. 4. 19:49
 6/6 anonim válasza:
áram, 2C
2016. jan. 6. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!