Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Esetleg valamit tudnátok írni...

Directioner00 kérdése:

Esetleg valamit tudnátok írni rólunk, akár pár mondatban, röviden? Lejjebb.

Figyelt kérdés

Népismeret órára kall valamit írnom az alábbi régi foglalkozásokról: fafaragó, kőfaragó, lópatkoló, fuvaros és szódás. Rákeresnék a wikipédiában is, de azt a tanár nem fogadja el, mert akkor látja, hogy egyeznek a szövegek.

Előre is köszi :):)

2012. nov. 30. 16:59
 1/7 anonim ***** válasza:
google, Wikipedia
2012. nov. 30. 17:05
 2/7 anonim ***** válasza:
hát miért is nem írod át illetve keresel néprajzi lexikonban cseszd meg! Ennyire nem megy?
2012. nov. 30. 17:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan keresgélj a neten! Az ujjadból mégse szophatod ki. Persze ne azt csináld, hogy kinyomtatod a Wikipédia adott szócikkét és ráírod a neved.
2012. nov. 30. 17:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy ha google-ban vagy wikipédiában rákeresek nem fogadja el a tanár, mert már vagy 20-an úgy adták be, hogy át sem írták. Volt amit átírtam, mert nem csak ezekre kellett, de volt olyan is amit nem is találtam, lexikonunk pedig nincs! Azért kérdeztem, hogy ne kelljen itt ülnöm egész este és keresgélnem. Ennyire nehéz felfogni cseszd meg?! Azt hittem, hogy valaki lesz, aki legalább 2-3 mondtaot tud írni, vagy linkelni egy oldalt, ahonnan átírhatnám. De úgy tűnik nincs...
2012. nov. 30. 17:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Ennyire nehéz felfogni, hogy te kaptad a házit és nem mi? Cseszd meg! :-)
2012. nov. 30. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:

lexikonunk pedig nincs!

cseszd meg azért van a könyvtár,ohgy ott ülj és ne itt a gép előtt szitkozódj!

2012. nov. 30. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:

fafaragó: nagyon egyszerű eszközökkel, sokszor csak bicskával is faragtak sípot, furulyát mindennapi emberek is.Maga a mesterség több eszközzel végzett, /fúró, véső, vágó szerszámok/ tevékenység, az emberek mindennapi használati tárgyaikat is faragták régen, kanál, pl.bútoraikat is díszítették faragásokkal.

kőfaragó: nagyon nehéz fizikai tevékenység, a kibányászott kőtömbökből készítettek vésővel, kalapáccsal tárgyakat, szobrokat, ma is van ilyen mesterség, pl. sírkő készítők.

lópatkoló: vidéken általában a kovács mesterséghez kapcsolódott, vagy önállóan is létezett, én úgy tudom akkor patkoló kovácsnak nevezték őket.A lényege, hogy a lovak patájára felszögelt, vasból készült patkókat készítették, és helyezték is fel az állatok lábára.

fuvaros: általában két lóval vontatott szekeret hajtott, és szállítást vállalt olyan emberek számára, akiknek nem volt kocsijuk, szekerük, vagy a szükséges igavonó állatuk.

szódás: én gyerekkoromban még láttam ilyet. Főleg nyáron, ló vontatta kocsival, rekeszekben szállította a szódás üvegekbe töltött szódavizet, amikor még a patronos megoldást nem találták fel. Az utcákat járva, hangos kiáltásokkal hívta fel az ott lakók figyelmét érkezésére.

Rendelkezni kellett csere üvegekkel, az üreset odaadta az ember és kapott érte egy tele üveget.

Ha kérdésed van, majd leszek ! A válaszok saját kútfőből jöttek, sehonnan sem másoltam.

2012. dec. 1. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!