Milyen összefüggés van Az ember tragédiája és a döntésszabadság között?
Figyelt kérdés
Tudnátok segíteni? Írnom kell egy 1-2 oldalas házidolgozatot Az ember tragédiájával kapcsolatban, de nem tudom hogyan is kezdjek hozzá. A neten semmilyen anyagot nem találtam, és a tanárnő direkt olyat adott fel amit ilyen formában nem is lehet megoldani. Az ember tragédiájához kötődően kell a döntésszabadságot kifejteni. Milyen módon lehetne? El tudnátok mondani hogyan lehetne?2012. nov. 29. 10:43
1/3 anonim válasza:
Hmm. Szégyen szemre én csak a feléig olvastam el a könyvet, egyrészt időhiány, másrészt lustaság miatt, de talán a téli szünetben elolvasom, mert nagyon tanulságos könyv. Talán azt kéne kifejtened, hogy Ádám és Éva miért döntött úgy ahogy, és hogy mikor milyen döntések alapján alakul a történet cselekménye. Az az összefüggés az ember tragédiája és a döntésszabadság között, hogy Ádám és Éva maga választja a sorsát, tehát szabadon döntenek a dolgaik felől, és ezért ér véget minden szín olyan tragikusan. Legalábbis azok amiket olvastam.
Az igazság az, hogy ezt csak akkor tudod jól megírni ha elolvastad a könyvet, és tudod hogy miről van szó benne. Azért remélem valami gondolatmenetet megindított az előző pár mondatom.
2/3 anonim válasza:
Lényegében arról van szó, hogy Ádám próbálkozik mindenféle irányban (ez a saját döntése), aztán mégis mindig más sül ki, mint amit ő akart. A végén meg pláne, 1. válaszolónak ajánlom, hogy olvassa mégis végig.
3/3 anonim válasza:
Ígérem hogy végig fogom, mindenki ajánlgatja és most rájöttem hogy bukásra állok Az ember tragédiájából..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!