Valaki leírná hogy hogyan írjak egy én elbeszélést?

Mi a témája az elbeszélésnek ? Miről kell írni ?
Kell cím elsősorban, hármas tagolódás, bevezetés, tárgyalás, befejezés.
Nagyjából azért kell fejben egy vázlat, miről akarsz írni.
A bevezetésben csak jelzed a témát, helyet, időt, a tárgyalásban pedig kifejted a történetet, legyen egy csúcspont, megoldás utána.
A befejezés tartalmazza az összegzést, tanulság levonásával.
Általánosságban csak ennyit tudok ajánlani.

Akkor a témaválasztással van gondod ?
Írd le egy találkozás történetét például.Velünk megesett ilyen.
A METRÓN utaztam, amikor a szembejövő mozgólépcsőn haladva egy fiatalemberre lettem figyelmes, akinek indián motívumokkal, gyöngyökkel kihímzett válltáskája volt.
Integettem neki, és átmentem az ő irányába tartó lépcsőhöz.
Lényeg, hogy beszélgetni kezdtünk, mivel az én hobbim is az észak-amerikai indián néprajz volt, de gyakorlati részével, hímzéssel, tárgyak készítésével nem foglalkoztam.
Ő, egy társaság tagjaként nyaranta lejárt a Bakonyba, az indiánok életét élni 2 hétre.
Tipiben /indián sátor/ laktak, korabeli ruhákat viseltek, harcászkodtak is, persze fából készült fegyverekkel, kések, lándzsák, nyilak.
An is elkezdtem az elméleten kívül a gyakorlattal is foglalkozni, csodálatos élményekben volt részem.
A természettel való találkozás, egy nomád életmód élése, amely teljesen távol áll a maitól, szabad tűzön való főzés, favágás, alkalmazkodás a körülményekhez, melyek váratlanul adódnak.
A szertartások eljátszása, kutya-katona szertartás pl. a hajnali " ellenséges" törzs, a farkaskölykök "jata jata héj" kiáltása, az általuk végrehajtott támadás kivédése, soha nem feledhető élményeket jelentenek mind a mai napig.
Az én elbeszélést úgy értelmezem, hogy egy veled megtörtént, rólad szóló elbeszélés, élmény elmondása, egyes szám első személyben.

"Vagy legalább írnád le, mi hiányzik még ahhoz, hogy elkezdj írni."
Megmondom én azt. Két dolog: szorgalom és intelligencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!