Ember legyen a talpán aki ezt a feladatot megcsinálja, csak szólok hogy a gimnáziumban matektanárunk nem tudta megoldani, bár akkor érettségin hogy várják el tőlünk? Bár ez már egy másik kérdés.
> Nem pontosan másoltam ki a feladatot a könyvből.
-A helyesírás hiánya néha értelemzavaró, azt akartad írni:
Nem, pontosan másoltam ki a könyvből.
Egyébként valóban, rákeresve a
vízgyűjtő medence csonka gúla
szavakra a google kiadja a megoldást. Sokszor, így ez egy népszerű könyv lehet :)
Akkor alázd meg a tanárt - kérdezd meg, hogy ki tudja-e számolni, hogy hol a vízszint, ha félig töltjük tele (a max befogadott víztérfogat felét tesszük bele)
Ha ez könnyű, akkor legyen az a kérdés, hogy egy oldalán fekvő henger alakú tartályban hol a vízszint, ha térfogatának negyede van benne. (A fele túl könnyű lenne...) Nem, az már túl nehéz, legyen csak az, hogy mennyi folyadék van benne, ha 1/4 mélységig töltjük.
Ez középiskolás matekkal megoldható.
" Az általad megfogalmazott feladat:
Mivel az oldalél lineárisan változik a magassággal,
akkor ha csak félig van töltve, akkor az oldalél
fent 12, lent 10m, a magasság meg 3m. Csak be
kell helyettesíteni a térfogat-képletbe." Na szóval én is így csináltam meg a feladatot, ez tünt a legegyszerűbbnek, erre a tanár bevágta hogy ez nincs bizonyítva, és bizonyítsam mert így érettségin nem fogadják el. Most hogy a francba bizonyítsam? Van ötletetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!