Szerintetek hányast adnak erre?
De kérlek titeket,hogy rendes választ adjatok, mert nagyon izgulok!!
5.-es vagyok.
A biosz röpdogába két kérdés volt:
1.) Adj meg két dolgot amiért csökkentek az élő fák mennyisége Magyarországon!!Erre én eszt írtam:
1. azért,mert a 2. világháborút lezáró Trianoni békediktátum elvették az erdős részeket.
2.Mert kell nekünk papírhoz, házhoz ..stb
De aztán rájöttem, hogy az első világháború után volt a békediktátum!!
2.) Írj le egy fát és hozzá azt, hogy milyen magasan található és a fa jellemzőjét!!!
Én ezt írtam:
Bükk 500-600 és nem volt időm jellemzőt írni!!!
A neten meg azt írják, hogy 600-800 ig van a magassága, de afüzetembe meg 500-600ig van!
Segítség!!!!!!!!!
A helyesírásod nekem fizikai fájdalmat okozott, de talán az már fel sem tűnik nekem.
A tanárt Te ismered. Nagyjából annyi derül ki a válaszaidból, hogy némi fogalmad van a dolgokról, de vannak benne tévedések. (Trianont pl. hülyeség idehozni)
Viszont ismételném: a tanárt Te ismered, Te tudod, hányast adna rá. Én erre ötödikben egy hármast adnék, mert azért nem vagy reménytelen eset.
Azt csinálok, amit akarok. :)
Szerintem eléggé nyilvánvalóvá válhatott, hogy nem lehet a kérdésedre pontosan válaszolni. Egyébként szubjektív választ adtam.
Én (talán) kettest adnék neked, meg is mondom, hogy miért.
Mi nem tudjuk, mi volt a füzetedben, de a helyesírásod botrányos, és nehogy azt hidd, hogy azt kizárólag csak a magyar tanárnak kell figyelembe vennie! Kevered a történelmi részeket, itt már nem csak egy tanár fogja a fejét kínjában. A "mert kell nekünk papírhoz, házhoz" elég gyenge megfogalmazás, és kifelejtetted, hogy több fát vágnak ki, mint amennyit ültetnek. Kifelejtetted, hogy a különböző fafajták hány év alatt nőnek meg, és kifelejtetted, hogy sok a fatolvaj. Ez mind közrejátszó tényező.
Azt, hogy neked nem volt időd jellemzőt írni, nem fogja érdekelni a tanárt, hiszen ha más tudott írni annyi idő alatt, akkor neked is kellett volna tudnod. Ráadásul abból, hogy "Bükk 500-600" nem biztos, hogy megérti, mit akartál írni. Mellesleg én sem értem. A röpdolgozat nem arról szól, hogy csak összehányjuk a dolgokat.
A tiéd se a legeslegjobb.
Amúgy már meg kaptam rá a négyest.:)
No, kedves kérdező, kérlek, meséld el, hol és miért rossz az én helyesírásom!
Cseveghetünk is erről, csak nem privátban, mert ott úgysem válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!