Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudnátok segíteni a matek...

Secret5 kérdése:

Tudnátok segíteni a matek házimban? Holnapra kéne. Fontoss lenne!

Figyelt kérdés
Egy kétjegyű számhoz egyjegyűt adva így írható le, ahol azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek: BC+B=AB. Mennyivel egyenlő a BC szám összes értékének az összege? (elég, ha értékeket írtok)

2012. nov. 11. 18:21
 1/6 Vadmeggy ***** válasza:

Fog meg és írd le egyenként az összes lehetőséget.

12+2=14

13+3=16

14+4=18

2012. nov. 11. 18:25
 2/6 anonim válasza:
Ez így nem lehetséges.
2012. nov. 11. 18:47
 3/6 anonim válasza:

BC+B=AB /-B

BC=A0

Vagyis a C-nek 0-nak kéne lenni, de így se jó

B0=A0 /10

B=A, de mivel azt írtad, hogy különböző betűk különböző számok, így ez nem lehetséges. Vagyis a BC szám összes értékének összege 0-a mert nincs olyan amire teljesülne.

2012. nov. 11. 18:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! De biztossan nem lehetséges? Elfelejtettem leírni, vannak válaszlehetőségek: 141, 210, 230, 260, 440
2012. nov. 11. 18:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Bár ha nincs megoldása, az is jó sztem, mert én sem találtam.. KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZOKAT!
2012. nov. 11. 18:53
 6/6 anonim válasza:
Ha tényleg ebben a sorrendbe van, akkor nem. mivel akkor B-nek és A-nak meg kéne egyeznie. Úgy meg C=0 volna és 11, 22.. 99 lehetséges lenne, de mivel a feladat kiköti, hogy különbözik így nem lehetséges. Másrészről meg ha az egyeseket nézzük vagyis eltekintünk a tizes értékektől, akkor azt kapjuk, hogy C+B=B-vel és mivel csak a 0-a az egyedüli szám, amivel egyenlő lehet a C így újra ahhoz a megoldáshoz jutok. Mert lehetséges, hogy tizedes értékbe kijöjjön, hogy B-ről A-ra váltson, de az már nem, hogy C+B=B-vel. Az első hozzá szóló, egyáltalán nem figyelt a sorrendre és a betűkre.
2012. nov. 11. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!